Meslek Lisesi Öğrencileri 2 Hafta Boyunca Yurt Dışında Eğitim Görecek

    0
    401

    “Güneşin Çocukları AB’de Mesleki Eğitim İle Hallerine Kavuşuyor Projesi” kapsamında Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden 32 kişi yurt dışında 2 haftalık eğitim alacak.
    AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Ana Eylem 1 Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personeli Hareketliliği “Güneşin Çocukları AB’de Mesleki Eğitim İle Hallerine Kavuşuyor Projesi” kapsamında Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yurt dışı eğitime tabi tutulacak. Öğrencilerden 14’ü Hollanda’ya, 12’si Avusturalya’ya, 10’u ise Almanya’ya gidecek. Öğrencilere rehber öğretmenlerde eşlik edecek.
    Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Küçük; “ Okulumuzda faaliyette olan ve tehlikeli iş kollarına teknik eleman yetiştiren alanlarından olan, elektrik- elektronik, makine, inşaat ve mobilya ve iç mekan tasarımı teknoloji alanlarının 11 ve 12. sınıflarında okuyan tamamı soysal ve ekonomik olarak dezavantajlı durunda olan; yetim, öksüz, parçalanmış aile çocukları ve çok fakir olan toplam 36 öğrencimize kendi alanlarında ve iş güvenliğini de içeren konularda AB’de işletmelerde iki haftalık mesleki eğitim görmeleri sağlanacak. Proje ile katılımcılarımızın hem mesleki gelişimlerini hem de bulundukları ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini gezerek sosyal ve kültürel gelişimlerini geliştirmeleri amacındayız. Projemiz ile bölgemiz ve Türkiye’nin aydınlık ve güçlü yarınlarına katkı sunmak bu ülkelerinde uygulamalardan faydalanarak mesleki eğitimde istenilen nitelikte girişimcilik ruhu olan nitelikli iş güvenliğini öncelen gençler yetiştirmek amaçlanmıştır” şeklinde konuştu.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz