Aydınlık Yarınlar İçin Mesleki Eğitimde Kalite Projesi

    0
    332

    Aydınlık Yarınlar İçin Mesleki Eğitimde Kalite Projesi

    Adıyaman’da mesleki eğitim kurumlarının Atölye ve donanımlarını modernize edip, Mesleki eğitim kalitesinin Avrupa Birliği standartlarına yükseltilmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Aydınlık Yarınlar İçin Mesleki Eğitimde Kalite” projesi kapsamında başlatılan “Bu Atölye Senin Eserin” kampanyası tanıtım toplantısı bir otelde gerçekleştirildi.

    Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin koordinatör kurum olarak yürüttüğü projenin tanıtım toplantısına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, MÜSİAD Başkanı Şerif Yıldırım, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk ve eğitimciler katıldı.

    Projenin tanıtımını yaparak, projenin amaç ve içeriğiyle ilgili bilgi veren Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Küçük, Adıyaman’ın çalışma hayatındaki birçok kurum, kuruluş ve işletmenin sahibi ve ortaklarının kendi okullarından mezun olduklarını belirterek, “Türkiye’de mesleki eğitimin yaşandığı olumsuzluklardan okulumuzda etkilenmiştir. Son yıllarda mesleki eğitime olan talep okulumuzda bir canlılık yarattı. Üniversiteye yerleştirmedeki katsayı uygulamasının kaldırılması ile psikolojik bir engel aşıldı. Bu yıl sınava giren öğrencilerimizden Hukuk, İlahiyat Türkçe Öğretmenliği gibi bölümlere öğrencilerimiz yerleştiler. Yine bu yıl ki TEOG yerleştirmelerinde başarı oranı yüksek öğrencilerin tercih ettiği okullardan biri olduk. Ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmada Mesleki eğitimin çok önemli rol oynayacağına inanıyoruz. İyi yetişmiş mesleki becerileri üst düzeydeki bireylerin bu ülkeye çok daha fazla katma değer katacakları bir realitedir”dedi.

    Adıyaman’da mesleki eğitim kurumlarının Atölye ve donanımlarını modernize edip, Mesleki eğitim kalitesinin Avrupa Birliği standartlarına yükseltilmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Aydınlık Yarınlar İçin Mesleki Eğitimde Kalite” projesinin önemine değinen Vali Mahmut Demirtaş ise şunları kaydetti:

    “Bu proje AB tarafından kabul edildikten sonra Almanya ve Hollanda ülkeleri gezildi. Arkadaşlarımız bu ülkelerde uygulamalı olarak gördükleri güzel şeyleri Adıyaman’da uygulamak istiyorlar. Bu uygulamayı hayata geçirmek için daha önceki okullarımız yeteri kadar donanıma sahil değildi. Bu yıl inşa ettiğimiz 32 derslikli Endüstri Meslek Lisesinin Atölyelerini ve donanımını yeniden yapmak istiyoruz. Bu projeye destek veren iş adamlarımızın ismini Atölyeler içindeki sınıflara yazacağız. Bu Atölye orada kaldığı müddetçe bu projeye destek veren işadamlarımızın ve katkıda bulunanların ismi de orada yaşayacaktır. Bu projeye Adıyaman’dan her kesimden katkı ve destek bekliyoruz. Eğitim alanında son üç yılda Adıyaman’da 1.300 dersliğin temelin attık. Bunun 1.100 dersliğini tamamladık. Tamamladığımız okullardan bir tanesi de Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesidir”

    İşadamlarına bu projeye destek olmaları çağrısında bulunan Vali Mahmut Demirtaş, “İşadamlarımız kalifiye eleman bulduğu sürece başarılı olur. Bu proje gerçekleşir ve sonuç verirse sizin işinizin geliri ve kalitesi de artmış olacaktır. Çünkü siz kalifiyeli bir elemanla çalışmış olacaksınız. Kalifiyeli bir personel olmadığı müddetçe işadamlarımızın kendi işyerlerini büyütmeleri, büyük düşünmeleri, 2023 ve 2071 strateji hedeflerine göre düşünmeleri mümkün olamayacaktır. İşadamlarımızın 2023 ve 2071 hedeflerini yakalayabilmeleri içinde bu projeleri destek vermeleri gerekmektedir. İşadamlarımızın bu projeye katkılarını esirgemeyeceklerine inanıyorum”ifadelerini kullandı.

    PHA

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz