“Şimdiye Kadar Neredeydiniz?”

    0
    330

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Belediye Başkan Adayı Zeynal Bakır, Adıyaman Belediyesi temizlik işleri ve Park Bahçeler Müdürlüğünde çalışan taşeron işçilerinden 2 aydır yapılan kesintilere sert tepki gösterdi.

    CHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Zeynal Bakır, son günlerde yaptıkları ev toplantılarında yâda esnaf gezilerinde en sık muhatap oldukları konunun başında Adıyaman Belediyesinde çalışan taşeron işçilerinin maaşlarında yapılan kesintilerin geldiğini belirterek; “Yaklaşan seçimler öncesi gittiğimiz her evde yâda çarşıda bizi gören Adıyaman belediyesinde temizlik işleri yâda park ve bahçelerde çalışan taşeron işçisi kardeşlerimiz ya kendileri yâda aileleri sık sık yanımıza gelerek 2 aydır maaşlarında bir kesinti yapıldığından bahsediyorlardı. Bu kardeşlerimizin sayısı gün geçtikçe artınca yaklaşık 400 civarında temizlik ve park bahçelerde çalışan taşeron işçilerinin tamamının muzdarip olduğu bir mesele olduğunu öğrendik.Bin lira civarında maaş alan ve her gün bu memleketin çöpünü toplayan bu insanlara bu yapılan revamı? Bu kış günü evinde odunu kömürü yiyeceği olmayan bu insanlar birde 2 aydır maaşlarında yapılan kesintilerle karşılaşıyor.Maaşlarından toplamda 400 tl kesileceği söylenmiş 1000 liraya haftanın 6 günü çalışan bu insanlar bu kesintinin sebebini öğrenmek için gittiklerinde ise gülünç bir gerekçeyle karşılaşıyorlar.Aldıkları cevap karşısında kullandıkları izin günlerinde yemek paraları ödenmemesi gerekirken ödendiği bu nedenle de verilen paraların geri alındığı söyleniyor.Buradan sormak istiyorum şimdiye kadar nerdeydiniz? Bugüne kadar niye geri almadınız”dedi

    Maaşı tam aldıklarında bile kiraya elektriğe suya ve Okula gönderdikleri çocuklarına harçlık vermekte zorlandıklarını söyleyen bu çilekeş kardeşlerimiz birde işlerinden olmaktan korktukları için bizlere gizli söylüyorlar diyen Zeynal Bakır “Bu kesintinin hiçbir mantıklı tarafı yok 5 yıldır 10 yıldır çalışan arkadaşlarımız var bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmamışlar ilk defa böyle bir şey oluyor. Sonuna kadar alnının teriyle belki birçok insanın çöp arabasının yanından geçtiğinde burnunu kapattığı bir işte çalışan bu kardeşlerimizin hakkını arayacağız. Seçimler yaklaşıyor bunun peşini bırakmayacağız Allahın izniyle göreve geldiğimizde de bunun gereğini yapacağımıza söz veriyoruz. gariban insanların üzerine yıkmak onları mağdur etmek doğru değil” dedi.

     

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz