Çavuş: “Ölüm, Kan Ve Gözyaşı Ortadoğu Halklarının Kaderi Değildir”

    0
    183

     CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, İsrail’in Filistin halkına karşı yaptığı zulüm ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ölüm, kan ve gözyaşı Ortadoğu halklarının kaderi değildir” dedi. 
    Hanifi Çavuş, mübarek Ramazanı idrak edildiği şu günlerde Filistin topraklarında Müslümanların üzerine İsrail’in bomba yağdırdığını ve İsrail’in ölüm kusarak insanlığı katlettiğini söyledi.
    Hanifi Çavuş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
    “Çocuklar, anneler, babalar, gençler kısaca insanlık katlediliyor. Uluslararası aktivitesiler, başta ABD olmak üzere ölüme seyirci kalıyor. Diğer bir deyimle ölüme destek veriyor. Sığınacakları bir yeri olmayan, ellerinde sapanlarla ölüme direnen Filistin halkına başta tıbbı olmak üzere her türlü yardımın yapılması bizim ülke olarak insanlık görevimizdir. İç siyasi polemiklere girmeden ölümler üzerinden siyaset yapmadan, bizim Filistin’deki kardeşlerimize yardım etmek zorundayız. İsrail Ortadoğu’da kan kusuyor. Ağır silahlarını Müslüman kardeşlerimiz üzerine çoluk çocuk demeden çevirmiş ve ölüm kusmaktadır
    Ölüm, kan ve gözyaşı Ortadoğu halklarının kaderi değildir. Filistin, Suriye ve Mısır başta olmak üzere Irak ve diğer Ortadoğu ülkelerinden gün geçmiyor ki ölüm haberleri gelmesin. Bizim ulus olarak önceliğimiz bu ölümlere sesiz kalmamaktır. Diğer bir görevimizde bu ülkelere tıbbı anlamda yardımda bulunmaktır. İç savaşlarda taraf olmak yerine kan ve gözyaşının bu coğrafyada son bulması için ara bulucu olmamız gerekmektedir. Unutmamalıyız ki kardeş kavgasında taraf olan gün gelir o kanda kendisi de boğulur. Biz taraf değil çözüm olmak zorundayız.”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz