Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’dan Netanyahu’ya Sert Tepki

0
371

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya yönelik sert açıklamalarda bulundu. Aydın, Gazze’de yaşanan sivil kayıplara dikkat çekerek Netanyahu yönetimini ağır sözlerle eleştirdi.
Aydın, yaptığı açıklamada Gazze’de çocuk, kadın ve sivil ayrımı gözetmeksizin on binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirterek, Netanyahu’yu “savaş suçlusu” olarak nitelendirdi. İsrail Başbakanı’nın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı açıklamaları da eleştiren Aydın, bu ifadelerin “suçları örtbas etmeye yönelik bir hedef şaşırtma çabası” olduğunu ifade etti.
Netanyahu’nun tarih önünde sorumlu tutulacağını vurgulayan Aydın, İsrail’in izlediği politikaların bölgeyi daha büyük bir kaosa sürüklediğini dile getirdi. Açıklamasında, işlenen suçların cezasız kalmayacağını belirten Aydın, uluslararası kamuoyunun bu konuda daha güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini kaydetti.
Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde mazlumların yanında olmaya devam edeceğini belirten Aydın, “Türkiye, zalimlere karşı duruşunu kararlılıkla sürdürecek ve her zaman haklının ve mağdurun sesi olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz