Adıyaman ‘Çanakkale’ Oldu

    0
    424

    Basınçanakkel1-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün gezici Çanakkale 100. yıl Müze TIR’ı, Adıyaman’da ziyaretçilerine açıldı. Bir hafta Adıyaman’da ziyarete açık olacak olan Çanakkale 100. yıl Müze TIR’ı, Adıyaman Valiliği Atatürk büstü yanında olacak.

    Kurtuluş Savaşı’nda kullanılan silahlar ve yaşanan olayların görsellerle sergilendiği Çanakkale 100. Yıl Müzesi büyük ilgi görüyor. Açılışını yapan ve vatandaşlara ücretsiz olarak açık olacağını açıklayan Şanlıurfa Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Şerafettin Akın, “Genel Müdürlüğümüz tarafından organize edilen Çanakkale Gezici Müzemiz Batman’dan başlayarak, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa’nın ardından Adıyaman’a geldi. Bir haftalık süreyle Adıyaman’daki vatandaşlarımız müzemizi gezebilecek” dedi.

    Çanakkale 100. yıl Müze TIR’ın açılışına katılan Adıyaman Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, “Kurtuluş Savaşı yıllarından çok güzel eserler sergileniyor. Biz Çanakkale ruhu tüm Anadolu’da yeniden yaşattıkları için, kültürümüzü ve tarihimizi yeniden bize hatırlattıkları için Basın Enformasyon Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Tüm Adıyamanlıları bekliyoruz” diye konuştu.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz