Çavuş: “Başkanlık Sistemi Türkiye için uygun yönetim şekli değildir”

    0
    444

    CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, “Başkanlık Sistemi Türkiye için uygun yönetim şekli değildir” dedi.

    Çavuş, yaptığı açıklamada, erkler ayrılığı ve parlamenter sistemin Türkiye için en uygun sistem olduğunu ifade etti.

    Ortadoğu’da istikrarı, barışı, her şeye rağmen gıpta ile izlenen tek ülkenin Türkiye olduğunu aktaran Çavuş, “Demokrasinin çok gelişmediği bu bölgede başkanlık sistemi ülkeyi tek adam diktasına götürür. Anayasa değişikliği, insan halkları gelişimi, temel hak ve hürriyetleri bağlamında zaruri görünmektedir. Bir mezhebi yada tek ırkı temsil eden değil tüm ülkeyi ve inançları kapsayan herkesin kendini içinde gördüğü ön yargısız bir anayasa değişikliği olmalıdır. Bu anayasa komisyonunda çekilen AKP, görüldü ki anayasa yapmaktan çok kendi iktidarını korumak adına yasalar değiştirmek istemektedir” dedi.

    Başkanlık sistemi isteminin masumane bir istek olmadığını ileri süren Çavuş, kişiye göre başkanlık sistemi istendiğini savundu.

    CHP olarak herkesi kapsayan, üniter yapıyı güçlendire, inançları garantiye alan, dil, din, ırk farkı gözetmeksizin herkesi eşit gören parlamenter demokrasiyi ülke için daha doğru bulduklarını belirten Çavuş, şöyle devam etti:

    “Başkanlık sisteminin uygulandığı ülkelere bakarak bir başarı çıtası göstermek aklımıza dalga geçmektir. Ne yani krallık ile yönetilen ülkelerde başarı çıtası yüksek olsa, krallık rejimini mi örnek alarak krallık isteyeceğiz.  4 bir yanımızın ateş çemberi olduğu bir ortamda, herşeye rağmen hala birlik ve bütünlük içindeysek, bu laik demokratik cumhuriyet parlamenter sisteme borçlu değil miyiz? Önceliğimiz sanayi gelişimi, işsizlik bilişim ve demokrasiyi güçlendirmek olmalı iken, başkanlık sisteminin, yani tek adamlığın diktasına kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Çünkü biz Edirne’den Kars’a her vatandaşımızın eşit bir bütün olduğunun bilincindeyiz”

    – HER SEÇİM ÖNCESİ GÜNDEM DEĞİŞTİRİLİYOR

    Her seçim öncesi gündemi değiştirmek adına birşeyleri gündemleştirildiğini belirten Çavuş, “Usta olan AKP sanırım sözde başkanlık sistemini konuşturarak işsizliği, yolsuzluğu ve gerçek gündemi saklamak niyetinde ama CHP olarak biz buna müsade etmeyeceğiz. Ülkenin içinde bulunduğu durumu ısrarla gündeme taşımaya devam edeceğiz. Uludere’yi konuşacağız, tırları konuşacağız, Reyhanlı’yı konuşacağız, açlık sınırını konuşacağız ve basına kapalı halka açık yolsuzlukların konuşacağız” diye konuştu.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz