300 Kişilik işe 7 Bin Kişi Başvurdu

    0
    457

    Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğüne alınacak olan 300 kişilik iş başvurusuna 7 bin kişi müracaat etti.

    Geçtiğimiz günlerde İŞKUR’dan kayıtlarını yaptıran birçok vatandaş, bugün sabahın erken saatlerinde mülakat için Halk Eğitim Merkezi önünde toplandı.

    Vatandaşlar, Halk Eğitim Merkezi önünde sıranın kendilerine gelmesi için saatlerce bekledi.

    Adıyaman’ın işsizlik probleminin gözler önünde olduğunu vurgulayan vatandaşlar, binlerce insanın işsiz olduğunu ve kamu kurumlarına alınacak kişilerin sayısında bir artışın olması gerektiğini belirtti.

    Parmakla sayılabilecek kadar kişilerin alınmasını çok doğru bulmadıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin bu konuda daha duyarlı davranıp, biraz daha fazla kişileri almasını istedi.

    Vatandaşlar yaptıkları açıklamada, sözlerine şöyle devam ettiler:

    “İşsizlik Adıyaman en büyük rezilliğidir. 200 kişilik işe şuanda 7 bin kişi müracaat etmiş. Tekrar şimdi kayıt yapıyoruz ama buda boş çıkacağa benziyor. Şansımızı deniyoruz. Adıyaman’ın durumu gözler önünde, Adıyaman’da işsizlik çok. Adıyaman’ın sahibi yok. Adıyaman’da birçok kurum yetkilileri başta olmak üzere iş adamları Adıyaman’da iş beğenmeme var diyorlar. Ama şunu belirtmek isterim. Fabrikalar başta olmak üzere bir çok yer sigorta ve maaşı düzgün vermediler mi, kim gidip oralarda çalışır. Bizler işçiler olarak, zamanında iş yapıyorsak, onlarda zamanında maaşları vermelidir. Çünkü bir çoğumuz aile geçindiriyoruz. Buradan başta sayın valimiz olmak üzere yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu konularda duyarlı davransınlar”

    PHA

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz