Yara Bakım Ünitesi Bölgeye Hitap Ediyor

    0
    201

    Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan Kronik Yara Bakım Ünitesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 
    Kurulduğu günden beri Adıyaman’a ve bölgeye hitap eden Kronik Yara Bakım Ünitesinden şimdiye kadar 25 hasta taburcu oldu. Bası yarası, venöz ülserler, arteriyal yetmezliğe bağlı ülserler, diyabetik yaralar, radyasyon ve ekstravazasyon yaraları, lenfödem, malnüstrisyon yaraları, enfekte yaralar, ateşli silah yaralanmalarının tedavi edildiği bu ünitede önümüzdeki 5 ay boyunca randevu kapasitesini doldurdu. Türkiye’de alanında tek olan ünitede, 1 plastik cerrah hekimi ve tüm konsey hekimleri ile 9 yoğun bakım hemşireleri, 2 sağlık memuru hizmet veriyor. Ünitede, 14 yatak ve 1 laboratuar, yer almakta. Tek kişilik izole edilmiş lüks odalarda; havalı yatak, televizyon, klima, buzdolabı, duş ve wc bulunuyor.
    Kronik yara bakım ünitesinde vücudundaki yaralar sebebiyle 3 ay tedavi olan Osman Uluçay doktorlardan ve hastaneden son derece memnun kaldığını belirterek Adıyaman’da böyle bir bölümün açılmasının çok iyi olduğunu söyledi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz