Milletvekili Tutdere: “Ekmek kuyrukları bitmeden kütüphane kuyruğu başladı”

0
659

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, sabah saatlerinde İl Halk Kütüphanesi önünde öğrencilerin uzun kuyruklar oluşturmasına tepki göstererek, açıklamada bulundu.

Depreme dayanakılı olmadığı için 2017’de yıktırılan İl Halk Kütüphanesinin yerine Avrupa Birliği Mali Yardımları aracılığı içinde kütüphanenin de yer aldığı Kommagene Kültür Merkezi geçtiğimiz günlerde hizmete açıldığını hatırlatan Tutdere, “Yıkılan kütüphanenin yerine öngörüsüz ve plansız olarak yapılan kültür merkezi içerisinde yer alan kütüphane de 200 kişilik okuma salonu mevcut. Adıyaman Merkez’de 300 bin, ilçelerde 320 bin olmak üzere toplam 630 bini aşkın nüfusu, 170 bini aşkın öğrenciye sahip Adıyaman’ın 200 kişi kapasiteli okuma salonu yapılması yüzünden uzun kuyruklar oluşuyor, gençler ders çalışacak yer bulamıyor.” ifadelerini kullandı.

Kütüphanenin yıkılmasının ardından dükkandan bozma bir yere taşındığını belirten Milletvekili Tutdere, şunları kaydetti:

“Aradan yaklaşık 5 yıl geçti, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olan İl Halk Kütüphanesi binasın yerine Avrupa Birliği Mali Yardımları aracılığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle alınan fondan Kommagene Kültür Merkezi açıldı. Kültür Bakanlığı’nın devre dışı bırakılması, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hakim olmadığı bir konuda söz sahibi olması inşa edilen binanın işlevli bir şekilde inşa edilmemesine neden olmuştur. Adıyaman Merkez’de 300 bin, ilçelerde 320 bin olmak üzere toplam 630 bini aşkın nüfusa, üniversite öğrencileriyle birlikte 170 bini aşkın öğrenciye sahip şehrimizin tek İl Halk Kütüphanesi’ni yıktılar, adlıkları fonla okuma salonu sadece 200 kişi kapasiteyle sınırlı olan bir kütüphane inşa ettiler.

Ders çalışma alanı olan okuma alanlarının kısıtlı olmasından dolayı Adıyamanlı hemşehrilerimiz, ‘Kütüphanede çalışacak yer bulamam.’ korkusuyla sabahın erken saatlerinde kütüphane yer sıraya giriyor, eğer şansı yaver giderse kütüphanede oturacak yer bulabilirse girip çalışmasını yapabiliyor. Mevcut durumun asla kabul edilemez. Kültür ve Turizm Bakanlığı Adıyamanlı hemşehrilerimizin bu ihtiyacını görmezden gelemez. Hemşehrilerimizin bu talebinin karşılanması yönünde gereken adımlar acil olarak atılmalı, ikinci bir kütüphanenin yapılarak gençlerimizin bu taleplerinin karşılanmalıdır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz