AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. İshak Şan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.
Milletvekili Şan, mesajında 19 Mayısın özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru atılan ilk adım olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı aziz Türk gençliği… 19 Mayıs, 105 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür. 19 Mayıs, işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günüdür.
19 Mayıs, bu milletin yeniden dirilişidir. 19 Mayıs, özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru atılan ilk adımdır.
Sevgili gençler…
Dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast eden ihanet ve şer odaklarına karşı bu ülkeyi siz koruyacaksınız.
Çünkü Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi ve bu ülkenin geleceğini sizlere emanet etti.
Hepimizin size ve enerjinize ihtiyacımız var.
Ülkemizi yeni ufuklara sizin fikirleriniz, sizin buluşlarınız, sizin düşünceleriniz, sizin azim ve kararlılığınız taşıyacak.
Omuzlarınızdaki bu yükün ağırlığını ve sorumluluğunu asla unutmayın.
Sevgili gençler…
Biz size inanıyoruz.
Haydi, el ele gönül gönüle vererek ülkemizi daha ileri taşıyalım.
Semalarında ezanların okunduğu, ufuklarında al bayrağın dalgalandığı özgür, bağımsız ve güçlü bir ülke olarak Milli Mücadelemizin 105. yılında yüz akımızla hep birlikte geleceğe koşalım.
Bu vesileyle Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, başta siz gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum”




