Kutlu:Çok fazla düşünmeden doğru işi yapmamız lazım

    0
    420

    AK Parti Adıyaman il, merkez ilçe ve kadın kolları teşkilatı, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu’yla birlikte mahalle çalışmaları kapsamında vatandaşların sorunlarını dinleyerek, sorunların çözümleri konusunda yekvücut oldular.

    AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Av. İ. Halil Fırat, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş Hisar Düğün Salonunda Cumhuriyet Mahallesi sakinleriyle buluştular.

    “Çok fazla düşünmeden doğru işi yapmamız lazım”

    Belediyeciğin en önemli unsurları arasında yer alan imar konusuna değinen AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, “Adıyaman’da en büyük en yanlış önce yapılaştırma yapılıyor, sonra bu yerler imara açılıyor. Bizim ise önce yerleri imara açıp, sonra yapılaştırmayı yapmamız lazım. Önce bu durumu sağlamamız gerekir. Dünya ölçeğinde benim bir metrekare arazim yok. Belediye başkanlığını bıraktığımda da arazim olmayacak. İmara açılması gereken yerler tespit edilirken, “O yerlerden o yada şu yararlandı” gibi bir düşüncenin içerisinde olmayacağız. İmarı yaparken, arazinin tapuda kimlerin olduğuna bakmadan imarı yapmamız lazım. Bu imar içerisinde de “kimler faydalanıyor, kimler faydalanmıyor” diye düşünmeden doğru işi yapmamız lazım. İmarı açarken kimseden bir rant elde etmemiz gerekmekte. İlimizde 6 şiddetindeki bir depreme dayanabilecek güçte bina pek yok. Çok kötü bir durum var. Yeni yapılan konutlar dışında depreme dayanıklı binalarda pek yok. Adıyaman, 1. ve 2. derece deprem bölgesinde yer almakta. Konutları depreme dayanıklı hale getirmemiz lazım. Bu uygulamayı yaparken de vatandaşın rızasını alarak, bu uygulamayı başlatmalıyız. Tek katlı bir evde oturan bir vatandaşımızı apartmana geçmesi için zorlamayız. Ama mahallenin çoğunluğunun düşüncesini göz önünde bulundurarak, çoğunluğun isteğini yerine getirmemiz gerekir” diye konuştu.

    “İlimizde bir spor kompleksine ihtiyaç var”

    Mevcut belediye binasının yeterli olduğuna dikkat çeken Fehmi Hüsrev Kutlu, şöyle dedi; “İleriki aşamalarda yeni belediye binasını ilimize kazandırmamız lazım. Öncelikle bütçemizin herkes tarafından yararlanabileceği bir yerde kullanılması gerekir. Ama ileri ki aşamalarda yeni belediye binası ilimize şart. Mevcut belediye binasının ne şekilde kullanılması gerekiyorsa o şekilde kullanacağız. En geniş alanlarda otoparkı olan geniş yaşam alanları olan yerlerin olması lazım. Ayrıca ilimize yeni alış veriş merkezlerini kazandırmalıyız. Kültür kompleksinin etrafında otoparklar olmazsa insanlar bu alanlara arabayla geldiklerinde araçlarını park edebileceklerdir. Bu durumu göz önünde bulundurarak, bu tür komplekslerin ilimize ivedilikle kazandırılması gerekmekte. İlimizde en büyük sorun gençlere yönelik yaşam alanlarının olmaması. Maalesef Adıyaman’da gençlerin yaşam alanları çok sınırlı. Gençlerin rahat bir şekilde gezebilecekleri alanların olması gerekir. Ayrıca ilimizde bir spor kompleksine ihtiyaç var. İnsanlarımızın yürüyüş yapabilecekleri alanlar yok. İnsanların yürüdüklerinde yorulmayacakları yürüyüş alanlarına bunun yanı sıra koşu alanlarına ihtiyaç var. Bu konuda ekibimiz taslak olarak şuanda hazır.”

    Fehmi Hüsrev Kutlu’nun konuşmasından sonra vatandaşlar mahallerinde yaşanan sorunlara değinerek, sorunların biran önce çözülmesi gerektiğini hatırlattılar.

    DSCN5009

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz