Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının I. dönemi değerlendirmesinde, eğitim çalışanları açısından çözümün öne çıktığı bir dönem olduğunu söyledi.
Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı İzci, yaklaşık 17 milyon öğrencinin karne ile buluşacağı I. dönemde önemli değişikliklerin yaşandığına dikkat çekerek, “2014-2015 yılı için imzaladığımız toplu sözleşme sonuçlarıyla yüzleri gülen eğitim çalışanlarının, geride bıraktığımız dönem içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı merkezli olumlu çalışmalarla morallerinin yükseltilmesini istemiştik. Her eğitim-öğretim yılı başında, ortasında ve sonunda yaptığımız açıklamalarda çözümlerden ziyade sorunların öne çıkmasıyla klişeleşen açıklamaların tersine, bu dönem için hakkı teslim ediyor ve çözüm odaklı yeni anlayışın ikinci dönemde artarak sürmesini bekliyoruz. Kamusal alan yalanı tarih olmuş ve kamuda başörtüsü sorunu çözülmüştür. 28 Şubat mağdurlarına hakları iade edilmiş ve iş başı yaptırılmıştır. Andımız uygulamasına son verilmiştir. Okullarda imkânlar ölçüsünde ibadet yerleri tahsisi istenmiştir. Okul dönüşümleri yapılmıştır. MEB Personelinin görevde yükselme yönetmeliği yayınlanmış ve şube müdürlüğü sınavı yapılmıştır. Özür grubu tayinlerinde önceki dönemlerden daha duyarlı davranılmıştır. Alan değişikliği iptaline ve alan değiştirenlerin iptal taleplerine önemli oranda çözüm üretilmiştir. SBS yerine yeni uygulamaya geçilmiş ve TEOG Sistemi getirilmiştir. Dershanelerin Özel Okullara Dönüştürülmesi Projesi vaatten icraata dönüştürülmektedir. Çalışanlara yönelik 444’lü danışma hattı oluşturulmuştur.
Bu yapılanların yanında kariyer basamaklarıyla ilgili acilen düzenleme yapılmalı, adaletten uzak ek ders esasları değiştirilmelidir. Okullara öğrenci başına bütçe aktarılmalı ve eğitimde tahsildarlık dönemi bitirilmelidir. Norm kadro yönetmeliği bir an önce yayınlanmalıdır. Öğretmen dışı personelin görev tanımlarının yapılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği haklarının tanınması gerekmektedir. Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde gerekli değişiklikler yapılmalıdır. Karma eğitim mecburiyetine son verilmelidir. Öğrencilerin Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğindeki sınırlama kaldırılmalıdır. Kamuda kılık ve kıyafet serbestliğinde erkekler de göz önünde bulundurulmalıdır. Alo 147 hattı derhal kapatılmalıdır. Yönetici kadrolarına atanmada müktesep hak olan ‘Yeniden Atama’ hakkı geri getirilmelidir. Müfredat ve ders kitapları baştan sona yeniden gözden geçirilmelidir” değerlendirmesini yaptı.