Gölbaşı Sivil Toplum Platformu ,Gölbaşı Belediyesi,Gölbaşı Müftülüğü ,Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Gölbaşı’ndan Güneydoğu’ya Kardeşlik Kervanı” adı altında yardım kampanyası başlatıldı.
“Cizre’de, Sur’da, Nusaybin’de, Silopi’de yaşanan terör olayları nedeniyle mağdur olmuş kardeşlerimizin yaralarını sarmak, onlara yanınızdayız, sizinleyiz demek, yalnız olmadıklarını hissettirmek ve onlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek için hep beraber buradayız. Bizler kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmek, gönül köprülerimizi yeniden ve daha sağlam inşa etmek, sessiz çığlıkların sesi olmak adına başlatmış olduğumuz bu kampanyayı kamuoyuna duyurmak için toplanmış bulunmaktayız”
“Bizler Gölbaşı’nın üreticileri, esnafları, çiftçileri ,emekçileri ve çalışanları olarak son dönemde birlik ve beraberliğimize zarar veren tabloyu son derece büyük bir dikkatle ve endişeyle takip ediyoruz” diyen Öztürk, şöyle devam etti:
“Bu çerçevede ülkemizi saran terör olaylarından,artan can kayıplarından son derece rahatsız olduğumuzu üzülerek ifade ediyoruz.Terörün insanlık dışı bir yöntem olarak vahşi ve insanlık dışı yüüznü bir kez daha gösterdiği ,çocukları ,yaşlıları,kadınları, okulları ,hastaneleri,evleri ve camileri hedef alarak medeniyet değerlerini hiçe saydığı ,halkın hakkının,hukukunun,özgürlüğünün ve geleceğinin çalınmak istendiği zihinlere giydirilmiş ideolojik deli gömlekleriyle savaşın,kinin ve nefretin tohumlarının ekildiği ve insanlığın kadim değerlerinin hiçe sayıldığı bu günlerde Gölbaşı Sivil Toplum Platformu olarak kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyor ve onlara reva görülen bu zülmü asla kabul etmediğimizi bir kez daha haykırıyoruz”
Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise konuşmasında Gölbaşılı vatandaşların yardımlarını beklediklerini söyledi.
Gölbaşı İlçe Müftüsü Selami Sayın da yaptığı konuşmada, bu kampanyanın herkesin kaygısı, endişesi ve ümidi olması gerektiğini dile getirdi.
15 gün sürecek “Güneydoğuya Kardeşlik kampanyasına sadece nakit ve gıda yardımında bulunulması istendi.



