Gazeteci-Yazar Yusuf Dündar Yazdı. “Bölge Müdürü Ziya Polat”

0
454


Bir kurumun, kuruluşun, kitlenin yöneticisi yani idarecisi veya amiri olmak kolay iş değildir. Bütün bunlarla beraber birçok insanın istediği ve bu yolda gayret sarf ettikleri bir kulvardır. Tabiki de yukarıda değindiğim sorumlulukların altından kalabilmek için, zaruri olan bilgi becerinin yanında bünyenizde ekstra özelliklerinizin de bulunması gerekir. Adalet duygusu. Beşeri ilişkilerdeki kabiliyet gibi.


Bu bağlamda Bürokrat manasında ilimizin kıymetli değerlerinden birisi olan Ziya Polat ile alakalı birkaç kelam edeyim dedim.
Adıyaman Çevre ve Orman İl müdürlüğü bünyesinde ağaçlandırma ve ORKÖY şefliği ile başlayan meslek hayatı, şube müdürlüğü ve sonrasında Şanlıurfa orman bölge müdür yardımcılığı. 2013 yılında Elazığ orman bölge müdürü olarak atanır. Burada dolu, dolu geçen altı yılın ardından, 2019 yılında Sakarya bölge müdürlüğüne atanır ve halen bu görevi başarı ile ifa eden Polat, geldiği noktaya ağır adımlarla ama kararlı bir şekilde geldi.

Görev yaptığı yerlerde her tayin sonrası aranan, özlenen birisi oldu ve hep kalıcı güzel hatıralar bıraktı. Bütün bunların yanında Adıyaman’ı ve Adıyamanlıları asla unutmadı. Görev yaptığı her yerde Adıyamanlıların açık kapısı ve kardeşi oldu. Kendisine iletilen her talebe duyarlı yaklaştı ve takipçisi oldu. Kurduğu sağlam ilişkilerle çözümü noktasında gayret sarf etti. Adıyaman’dan gelen gerek kurumsal gerek bireysel konularda yetkilerini sonuna kadar kullanmak koşulu ile karşılamayı kendisine görev atletti.


Bu anlamda birçok Adıyamanlı ile teması olmuştur Polat’ın. Hep bürokraside güçlü değiliz diye sitem ederiz. Hal böyleyken Ziya Polat ve onun gibi kıymetli bürokratlarımıza sahip çıkalım ve bu arkadaşlarımızı daha yukarılara taşıyabilmenin arayışlarına bakalım. İçinde bulunduğu şartlarda Adıyaman’a sımsıkı sarılan Ziya Polat, kendi alanında İlimize ne kadar katkı sunar varın siz hesaplayın.


Aldığım bilgiler ve şahit olduklarım sonrası şahsım adına Polat’a teşekkür Ediyorum. İlimizde Bürokrat yetiştiğinde ve daha iyi yerlere geldiğinde hem hızlı hizmet sistemi devreye girer, hem de Siyasilerimizin yükü hafifler eli güçlenir. Vesselam..

Yusuf DÜNDAR

Gazeteci – Yazar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz