Demokrasi ve Birlik Derneği, İstanbul’daki merkezini Adıyaman’a taşıdı

0
653

Demokrasi ve Birlik Derneği Başkanı Mehmet Metiner, depremzedelerle dayanışma amacıyla derneğin İstanbul’daki merkezini, Adıyaman’a taşıdıklarını belirtti.

Metiner, eski Su İşleri Müdürlüğü sahasında kurulan çadır kentte düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin Türkiye’nin büyük deprem felaketi yaşadığını söyledi.

Herkesin ilk günden beri sahada olduğunu belirten Metiner, “Yaralarımızı sarmaya, acıları dindirmeye çalışıyoruz. Devletimiz, hükümetimiz ve milletimiz el birliği halinde. Resmi ve sivil toplum kuruluşlarımız depremin neden olduğu yıkıcı sonuçları ortadan kaldırma gayreti içinde.” dedi.

Metiner, kent merkezinde kurulan çadır kentte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin büyük deprem felaketi yaşadığını söyledi. Herkesin ilk günden bu yana sahada olduğunu belirten Metiner, “Yaralarımızı sarmaya, acıları dindirmeye çalışıyoruz. Devletimiz, hükümetimiz ve milletimiz el birliği halinde. Resmi ve sivil toplum kuruluşlarımız depremin neden olduğu yıkıcı sonuçları ortadan kaldırma gayreti içinde.” dedi.

Adıyaman’ın doğduğu, doyduğu, sokaklarında koşturduğu ve anılarını biriktirdiği şehir olduğunu belirten Mehmet Metiner şöyle devam etti:

“Burada yıkılan sadece binalar değil. Anılarımız, şehrin tarihi enkaz oldu. Dostlarımızı, akrabalarımızı, bir maziyi, yerine koyamayacağımız, muadili olmayanları kaybettik. Depremin ilk saatlerinde koştuk geldik. Kaotik ortamda her taraftan gelen yardım çağrılarına koştuk. Değerli koordinatör valilerimize ilk elden sorunları ilettik. Çözümünde ön ayak olduk. İlk olarak barınma ve yiyecek sorunun çözümü için kolları sıvadık. Kurucusu olduğum derneğimizin koordinasyonunda içinde 700 kişinin barındığı, iki bin kişiye üç öğün sıcak yemek verilen, reviri, çamaşırhanesi, banyo ve tuvaletleri olan bu çadır kentimizi inşaa ettik.

Kahta da dernek il ve ilçe temsilcimiz koordinasyonunda yardım koordinasyon merkezi kurduk. Köylere yardım götürdük. Ama yeterli mi? Şehrim bu şekildeyken gerekeni yaptım diyip arkamı dönüp gidebilir miyim? Adıyaman bizim şehrimiz. Önce biz sahip çıkacağız. Önce biz terk etmeyeceğiz. Vatandaşımız çadırdaysa biz de çadırda kalacağız. Onlarla birlikte üşüyeceğiz. Onlarla birlikte dertleşeceğiz. Her bir vatandaşın derdiyle birebir ilgileneceğiz. Onları dinleyeceğiz. Sorunları varsa ne pahasına olursa olsun çözeceğiz.”

  • “Ne zamana kadar? Ne kadar gerekiyorsa o kadar”

Vatandaşların yanında olmak adına kurucusu olduğu Demokrasi ve Birlik Derneği’nin İstanbul Levent’teki merkezini Adıyaman’a taşımaya karar verdiklerini belirten Metiner, “Böylece ben ve genel başkan yardımcılarım uzakta oturduğumuz yerden değil sahada hemşerilerimizin yanında olacağız. Ne zamana kadar? Ne kadar gerekiyorsa o kadar. Adıyaman eski Adıyaman olana kadar, tek bir Adıyamanlı aç ve açıkta kalmayana kadar, ben ve her biri alanında kendini ispat etmiş dernek başkan yardımcılarım ve yöneticilerim, Adıyamanlıların hizmetinde olacaklar.” ifadesini kullandı.

Koordinasyon merkezleri kurarak Adıyamanlıların ayağına kadar gideceklerini belirten Mehmet Metiner, “Çözebileceğimiz sorunları çözeceğiz, devletimizin çözmesi gerekenleri bizzat ileterek çözülmesini sağlayacağız. Arkadaşlar, yaralar sarılmadan bu şehre ne bahar gelir ne de yaz. Ben ve arkadaşlarım yaralar sarılana, Adıyaman’a gerçek bahar gelene kadar buradayız. Hemşerilerimin yanındayım. Adıyaman’ı beraber yeniden inşa edeceğiz.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz