Büro Memursen’den Meteoroloji Çalışanlarına Destek

    0
    463

    Büro Memunsen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarının haksızlığa uğradığını belirterek, basın açıklaması yaptı.

    Özşahin, şube bınasında yapıtığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarının ülkenin dört bir yanındaki hava alanlarında ve her ilinde görev yaparak hava tahmin raporları oluşturduğunu söyledi.

    Bu raporların bütün vatandaşlar tarafından takip edildiğini belirten Özşahin, “Başta tarım veulaşım alanlarında olmak üzere bu raporlara göre plan yapılmakta ve hareket edilmektedir. En önemlisi ise oluşturulan raporlar sayesinde, uçakların güvenli bir şekilde havaalanlarına iniş ve kalkışı sağlanmaktadır” dedi.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi, havacılığa katkılarından dolayı, personel giderleri olarak, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’ndan yani Eurocontrol’den para aldığını belirten Özşahin,  Devlet Hava Meydanları İşletmesinin personel gideri olarak aldığı bu parayı havacılık tazminatı adı altında personeline ödediğini belirtti.

    Bu tazminatın Meteoroloji personeline ödenmesinin ise engellendiğini dile getiren Özşahin, şöyle devam etti: “İki kurum arasındaki bu farklı uygulama haksızlıktır, adaletsizliktir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, personel gideri için Eurocontrol’dan 2012 yılında 27 milyon, 2013 yılında 33 milyon, 2014 yılında ise 36 milyon lira almıştır. Ne yazık ki, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Meteoroloji çalışanlarının hakkı olan bu paranın çalışanlara ödemesine izin vermemiştir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 4 yıldır yaptığı bu haksız uygulamayla 24 saat kesintisiz hizmet veren Meteoroloji çalışanlarının moral ve motivasyonu bozmuştur. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu parayı havacılık tazminatı olarak yansıtmadığı için uluslararası bir kurum olan Eurocontrol’a karşı suç işlemektedir. Bu durumun Eurocontrol’a şikâyet edilmesi halinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü, personel giderleri kaleminden aldığı geliri geriye dönük olarak Eurocontrol’a ödemek zorunda kalacaktır. Daha vahimi ise böyle bir uygulamanın uluslararası kurumlar nezdinde ortaya çıkması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ve ülkemizin imajını yurt dışında büyük sıkıntıya düşürecektir. Ülkemizin itibarı için havacılık tazminatı Meteoroloji çalışanlarına biran önce ödenmelidir”

    – Meteoroloji çalışanlarının mağduriyetine son verilmeli

    Büro Memur-Sen olarak vatandaşları mağdur edecek böyle bir eylemi yapmak istemediklerini ifade eden Özşahin, şöyle konuştu:

    “Ancak, Meteoroloji çalışanlarının havacılık tazminatı gasp edilmektedir. Buradan hükümete sesleniyoruz. Meteoroloji çalışanlarının mağduriyetine son verilmesi için havacılık tazminatı mecliste mutlaka yasalaştırılmalıdır. Aksi takdirde, Büro Memur-Sen olarak, meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödenene kadar yeni eylemlerle, basın açıklamalarıyla mücadelemize devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle önümüzdeki süreçte çalışanların sorunlarının çözüldüğü herkesin eşit bir şekilde bütçe imkanlarından yararlandırıldığı, mutlu, müreffeh çalışma ortamlarının sağlandığı günler olmasını diliyorum”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz