Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından üniversitedeki öğretim üyelerine uluslararası dergilerde yayınladıkları her bir makale için 5 bin TL’ye kadar destek sağlanmasına karar verildi. Böylece Adıyaman Üniversitesi’nin dünya çapında bir üniversite olması yönünde Rektörlük tarafından sağlanan katkılara bir yenisi daha eklendi. Destek miktarları ve uygulama yöntemi olarak TÜBİTAK kriterleri ölçü alındı.
Sağlanan destek, çalışma ortamı ve araştırma olanaklarını geliştirme amacı doğrultusunda; uluslararası yayınevlerince istenen sayfa ve renkli baskı ücretleri, araştırma projesi için gerekli makine-teçhizat, demirbaş, kırtasiye ve diğer sarf malzemesi, kitap ve dergi (abonelik) giderleri, hizmet alımı, yolluk ve bilimsel amaçlı toplantılara bildirili/bildirisiz katılım desteği, kitap basımı, tercüme, endüstriyel sarf malzemeleri, deney gereçleri, kimyasal maddeler, laboratuar sarf malzemeleri, kırtasiye vb. malzemeler ile proje süresince kullanıldıktan sonra elden çıkacağı varsayılan küçük el araçlarına ilişkin giderler şeklinde kullanılabilecek.
Bilimsel Araştırma Projelerine sağlanan destek miktarı ve proje sayısının artırılmasına yönelik uygulamalara ek olarak, Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği ve Araştırma Alt Yapı projelerini de hayata geçirdikten sonra şimdi de Bilimsel Yayınlara Destek programını hayata geçiren Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, göreve ilk başladığı zaman söylediği “Adıyaman’ı ve Üniversitemizi bir bilim yuvası haline getirmek ana hedefimdir” idealine ulaşmak üzere ciddi adımlar attıklarını ve atmaya devam edeceklerini ifade etti.