Adıyamanlılar Vakfı İstişare Toplantısını Alanya’da Gerçekleştirdi

    0
    514

    Adıyamanlılar Vakfı, geleneksel yıllık istişare toplantısını Alanya’da gerçekleştirdi. Burada üç gün buyunca kendilerini check up’tan geçirme olanağı bulan vakıf yöneticileri, 2013 yılında yapılan ve 2014 yılında ise yapılacak olan hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundular.

    Adıyamanlı hayırsever iş adamlarından Ramazan Aslan’a ait ASKA BUKET Oteli’nde gerçekleştirilen istişare toplantısına Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Yıldız, vakfın mütevelli heyeti ile vakfın İstanbul ve Adıyaman’daki yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanları katıldı.

    Sunuculuğunu Vakıf Başkan Yardımcısı Yusuf Tosun’un yaptığı üç gün süren istişare toplantısının birinci gününde, tanışma ve kaynaşma faslının ardından Vakfın Genel Merkezi ve Adıyaman Şubesi 2013 yılında yapılan çalışmalara yönelik slayt gösterisi sundular. Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal ve vakfın Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol ise toplantının açılışı ile ilgili birer selamlama konuşması yaparak toplantının hayırlara vesile olmasını dilediler.

    Sempozyuma Önemli İsimler Katıldı

    Toplantının ikinci gününde Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Yıldız ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü’nün katıldığı “Dünden Yarına Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi ve 2023 Vizyonu” konulu bir sempozyum düzenlendi.

    Sempozyumun ilk konuşmacısı Mahmut Göksu, “Geçmişten günümüze vakıf medeniyetleri ve iletişim” konulu bir konuşma yaptı. Göksu; vakıfların dinî, medeni ve ilmi amaçlı sosyal hizmet ve hayır kurumu olduğunu ve bu kurumları ayakta tutan en önemli unsurun ise insanların vakıflara karşı olan duyarlılığı olduğunu kaydetti.

    Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan da, “Vakıf medeniyetleri” konulu yaptığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Vakıf gibi hayırlı bir kurumda insana ve insanlığa hizmet etmenin gururunu yaşadığını söyleyen Bayhan, toplum olarak bu denli hayır kurumların ayakta kalmasına vesile olan vakıf dostlarına her zaman şükran borçlu olduğunu söyledi.

    Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü de, “Üniversitelerin STK ilişkisi” konulu konuşmasında üniversitelerin Sivil Toplum Kuruluşlarıyla olan diyalogundan bahsederek, Adıyaman Üniversitesi’nin son zamanlarda Türkiye’de önemli bir konuma geldiğini ve mevcut profesyonel ekibiyle güzel işler başardığını söyledi.

    İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Yıldız ise, “Çevre ve insan” adı altında önemli bilgiler verdi. STK’ların örgütlenmesiyle problemlerin çözümü noktasında önemli avantajları olduğunu belirterek, Türkiye’de Adıyaman kadar çevresini iyi koruyan bir il olmadığını ifade etti.

    Söz Hakkı Yöneticilerin Oldu

    Sempozyumdan sonra vakfın kurucu üyeleri, başkan yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanları sıra ile söz alarak vakıfla alakalı yapılan ve yapılacak olan hizmetlerle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Vakıf yöneticileri, vakıf çalışmalarını kendi kişisel çalışmalarından daha fazla önemsediklerini ve bu tür istişare toplantılarının kaynaşma ve dayanışma açısından son derece faydalı bulduklarını belirttiler.

    Çiğ Köfte İkramı ve Haydar Ulaş’la Sıra Gecesi Bir Başkaydı

    Toplantının son gecesinde ASKA Buket Oteli yöneticileri tarafından Adıyamanlılar Vakfı yöneticilerine çiğ köfte ikramı ile birlikte sıra gecesi düzenleyerek büyük bir jest yaptı. Adıyamanlılar Vakfı’nın Sanatçılar Komisyonu Başkanı ve Türk halk müziği sanatçılarından Haydar Ulaş, Adıyaman yöresine ait söylediği türkülerle geceye damga vuran isim oldu. Okuduğu birçok türkülere zaman zaman vakıf yöneticileri de eşlik ederken, özellikle Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, vakıf yöneticilerinden Hakan Öncel ve Zeynel Abidin Yücel’in okudukları şiirler büyük alkış aldılar.

    Boş zamanlarda fırsat bulan vakıf yöneticileri kendi aralarında masa tenisi oynayarak spor yama imkanı buldular.

    İş Adamı Ramazan Aslan’a Teşekkür Plaketi…

    Adıyaman’ın sevilen turizmci iş adamlarından ve ASKA Buket Otellerinin sahibi Ramazan Aslan, toplantının ikinci gününde vakıf yöneticileriyle birlikte toplantıya iştirak etti. Adıyamanlılar Vakfı’nın Adıyaman’a ve Adıyamanlılara yönelik yaptığı güzel hizmetlerin karşılığında kendilerine ne kadar hizmet edilse az olduğunu söyleyen Aslan, “Adıyamanlılar Vakfı’nın değerli yöneticileriyle her zaman gurur duyuyorum. Siz değerli vakıf yöneticilerini ağırlamaktan her zaman şeref duyuyorum” dedi.

    Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal ise hizmetlerinden ve katkılarından dolayı iş adamı Ramazan Aslan’a teşekkür plaketi ile bunun yanı sıra kendi firmasından özel olarak yapılan deri bir çanta hediye ederek ev sahipliğinden ötürü kendisine teşekkür etti.

    Özkartal, “Erdemli Harekette Yer Alanlara Şükranlarımı Sunuyorum”

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, vakıf hizmeti gönüllülük esasa dayalı bir hizmet olduğunu böylesi erdemli bir hareketin içerisinde yer alan bütün vakıf gönüldaşlarına şükran borçlu olduğunu söyledi.

    Özkartal, “Bu 18 yıllık kutsal yürüyüşte ve zaman dilimi çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz bütün hizmetlerde bizimle birlikte olan ve her alanda desteklerini bizden esirgemeyerek hayırsever hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 2013 yılında dört önemli hizmeti gerçekleştirdik. Bunlar yeni çok amaçlı salonun hizmete açılması, 15 derneğin yer aldığı federasyonun kurulması, Samsat’daki Safvan Bin Muattal hazretlerinin külliye projesine ciddi manada katkı sağlanması ve İstanbul ve Adıyaman’daki bursiyer sayımızı 450 den 600 çıkarmak olması başlı başına önemli hizmetlerdi. 2014 yılındaki öncelikli hedeflerimiz ise Mayıs ayında geniş kapsamlı bir sempozyum düzenlemek, Üniversite ile işbirliği kapsamında güzel projeler hazırlamak, Malatya ve Ankara da gibi illerde şube açılması, Vakfımızın Kültür Merkezi yanındaki nar bahçesi projesinin temelinin atılması ve İstanbul ve Adıyaman da öğrenci yurdunun yapılması için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuşarak, istişare toplantısına katılan bütün katılımcılara teşekkür etti.

    Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol ise 2013 yılında yurt içi ve yurt dışında önemli projeler hazırladığını ve Adıyaman’ın kültürünü dünyaya tanıtmak için büyük gayret sarf ettiğini kaydederek, Adıyamanlılar Vakfı’nın üstlendiği görev ciddiyetinin farkında olup bu yelpazeyi bir adım öne götürmenin gayreti içerisinde olduğunu söyledi.

    Demirkol, “2014 yılında ise yine Türkiye’nin yetiştirdiği seçkin insanların katılımı ile konferans, seminer ve panellerimiz devam edecektir. Özellikle KOSKEP ve İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Avrupa birliği nezdinde önemli projelerimizi hayata geçirmek için yoğun mesai harcayacağız” diyerek, toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. alanyatoplantisi10---alanyaistisaretoplantisi_toplu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz