Narımızı ilk kez kendimiz ihraç edeceğiz

    0
    474

    Adıyaman’dan her yıl başka illerdeki tüccarlar tarafından ihraç edilen narlar ilk kez Adıyaman’ın kendi firmasıyla ihraç edildi.
    Son yıllarda Adıyaman’da üretimi artan ve yurt içi ve yurt dışına pazarlanan Adıyaman narı, büyük rağbet görüyor. Daha önceki yıllarda başka illerden gelen ve narları düşük fiyata satın alan tüccarlar, yüksek fiyata başka ülkelere ihraç ediyordu. Adıyaman’da bir firma nar üzerine ilk kez ihracat yapmaya başladı.
    Firma çiftçilerden topladığı narları kendi deposunda paketleyerek hazır hale getirdikten sonra başta Bahreyn olmak üzere Ortadoğu ülkelerine ihraç etmeye başladı.
    Firma Yetkilisi Mehmet Tuzcu, Adıyaman’da nar üzerine ilk ihracatı yapan firma olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, ilk sevkiyatı gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
    Tuzcu, Adıyamanlı firmalarında bu işi yapabileceklerini herkese göstermek istediklerini söyledi.
    Tüccar Ömer Hanbay ise konuşmasında, “Adıyaman’da üretilen narların başka illerdeki tüccarlar aracılığıyla ihraç edilmesi üzerine biz direk kendimiz yapmak için bu işe girdik. Adıyaman bölgesi nar konusunda çok kaliteli. Bu narları Bahreyn başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerine göndereceğiz” dedi.

    AW000820

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz