Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği 2016 Yılı Bütçesini Görüştü

    0
    385

    Adıyaman Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği 2015 yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Vali Vekili Murat Süzen’in başkanlığında toplanarak, birlik bütçesi görüşülüp köylere yönelik yapılan yatırım ve hizmetler değerlendirildi.

    Halk Eğitim Merkezinde Vali Vekili Murat Süzen Başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan, İl Genel Meclis Üyeleri, bazı kurum amirleri ile köy muhtarları katıldı.
    Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, toplantının ana gündemine geçilerek, birliğin 2015 yılında merkez köylere yönelik yapılan yatırım ve hizmetler ele alındı. Salt çoğunluğun sağlanmasının ardından Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2016, 2017 ve 2018 yıllarını kapsayan  tahmini bütçe oylamaya sunularak oy birliğiyle kabul edildi.
    Toplantıda, merkez köylere yönelik 2015 yılında gerçekleştirilen yatırım ve hizmetleri değerlendiren Vali Vekili Murat Süzen, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği eliyle başta alt yapı olmak üzere kırsal kesime yönelik çok önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini belirterek, “2015  yılındaki çalışmalarımızı 2016 yılında da devam ettireceğiz. İl Özel İdaresi, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ve  Cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma hamlelerinden olan KÖYDES Projeleri kapsamında köylerimizde başta alt yapı olmak üzere hayal bile edilemeyecek çok önemli hizmetler hayata geçirilmiştir. Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla bir çok köyümüzün eski okullarının köy odasına dönüştürülmesi, köylerimize kilitli parke taşı döşenmesi, menfez yapım işleri, camii inşaatı, Camii WC yapım ve onarım işleri, köy odası ve taziye evleri yapımı, taziye evleri bakım ve onarımı, içme suyu, kanalizasyon yapımı, sulama tesislerinin hizmete sunulması, içme suyu depolarının bakım ve onarımı, köy yollarımızın asfaltlanması ile toplumun ihtiyaç duyduğu çok önemli yatırımlar halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bu çalışmaları bitirdiğimiz köylerin çoğu şehir görünümüne kavuşmuştur. Bütün bu hizmetlerle amacımız, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat yaşamasını sağlayarak, insanımızın hayat kalitesini günümüz şartlarına göre yükseltmektir”dedi.
    Vali Vekili Murat Süzen Başkanlığında Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Kasım Ayı Olağan Toplantısı 2016 yılı tahmini bütçesinin kabul edilmesi ve köy muhtarlarının sorun ve taleplerinin dinlenmesi ile sona erdi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz