Besni’de Barış Mitingi Protestosu

    0
    421

    Besni Eğitim Sen İlçe Başkanlığı ve KESK Temsilciliği tarafından, Ankara’da patlatılan bomba sonucu 95 kişinin öldüğü Barış Mitinginde yaşananlar protesto edildi.

    Besni Mehmet Erdemoğlu Parkı önünde düzenlenen basın açıklamasına, Besni Eğitim Sen İlçe Başkanı Burhanettin Dişli ve sendika üyeleri katıldı.

    Sendika adına basın açıklamasını yapan sendika üyesi Haydar Doğan, yaptığı basın açıklamasında, “10 Ekim’de Ankara’da emek, barış ve demokrasi mitingi için toplanmıştık. Türkiye’nin dört bir yanından gitmiştik. Emek, barış, demokrasi taleplerimizi haykırmak için gitmiştik. İşçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin, yoksulların, mağdurların sesini duyurmak için gitmiştik. Savaşa inat barışa hemen şimdi demek için gitmiştik. Sarayın saltanatı uğruna aylardır kan dökenlere dur demek için gitmiştik. Savaşa karşı barışı, baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri ve demokrasiyi, yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini hep birlikte yükseltmek için gitmiştik. Başvurusu Ankara Valiliği’ne yapılmış ve valilikçe uygun görülmüş, bütünüyle barışçıl bir miting için gitmiştik” dedi.

    Doğan, şöyle devam etti:

    “Türkülerimizle, halaylarımızla, pankartlarımızla, sloganlarımızla ve coşkuyla miting alanına yürüyüşümüz başlarken Türkiye’nin göbeğinde Ankara Garı’nın, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombaları. Şuana kadar belirlenebilen yüz otuz ü. Yoldaşımız hayatını kaybetti, onlarcası ağır yüzlercesi kardeşimiz yaralandı. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız! Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin, bombaları tanıyoruz. 18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’de ki, 5 Haziran’da Diyarbakır’da ki, 20 Temmuz’da Suruç’ta ki patlamalardan tanıyoruz, aynı seriden olduğunu biliyoruz. Katilleri tanıyoruz. Katiller, diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. Katiller, 400 vekil alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerdir. Katiller, yarattıkları terör ve dehşetin korkusuyla 1 Kasım seçimlerinden galip çıkmaya çalışanlardır, aylardır ülkeyi kan gölüne çevirenlerdir. Amaçlarını biliyoruz, amaçları bizi korkutarak, yıldırarak, sindirerek 13 yıllık zulüm ve hırsızlık düzenlerini sürdürmeye çalışmaktır. Gezi isyanından bu yana diktatörlüğe karşı direnen milyonlarca yurttaşın iradesini kırmaktır. Halkın iradesine karşı iktidarlarını devam ettirmeye çalışmaktır”

    Emek, Barış ve Demokrasi Mitingini kana bulayanlara seslenen Doğan, “Bütün vahşetinize, şiddetinize, katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizi korkutmaya, yıldırmaya ve sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz; korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz, döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Ölen arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için iki gün 12-13 Ekim Pazartesi ve Salı günleri bütün Türkiye’de grevdeyiz. Bütün sendikaları, bütün meslek örgütlerini, siyasi partileri, örgütlü örgütsüz hangi sendikanın üyesi olursa olsun bütün işçileri, kamu çalışanlarını, insanlığa sahip çıkan bütün yurttaşlarımızı katılmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

    PHA

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz