Yazar Mustafa Işıldak, Adıyaman Üniversitesi tarafından yapımı devam eden ‘Adıyaman Evi’ne nostaljik curun, loğ ve sokuyu hediye etti.
Adıyaman Üniversitesi kampus alanı içerisinde yapımına başlanılan ve nostaljik Adıyaman Evi inşaatının ardından, Yazar Mustafa Işıldak, 100-150 yıllık olduğu tahmin edilen curun, soku ve loğ taşlarını üniversiteye hediye ettiğini söyledi.
Adıyaman’da curun pekmez yapımında, soku meyve dövmede, loğ toprak damı loğlamada kullanılıyordu. İşyerinin önünde sergilediği eserleri üniversiteye hediye ettiğini ve Adıyaman Evi’nin açılmasıyla teslim edeceğini söyleyen Mustafa Işıldak, “Yaklaşık 100-1500 yıllık objeleri, nostalji yaşamak ve çevreme de yaşatmak amacıyla iş yerimde sergilemekteyim. Üniversite yerleşkesinde bir Adıyaman Evi inşaatına başlandığını öğrenince sevindim. Orijinal örneği Ankara – Beypazarı’nda gördüğüm ve öncelikle benimde hep hayallerimi süsleyen böyle bir ev yapacağınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ofisimin önünde sergilediğim takımın, süreklilik niteliğin de taşıyacağından bundan sonraki mekanının bu ev olması halinde artık bu eserlerin gelecek kuşaklara aktarılması amacımın daha iyi tahakkuk edeceğini, dolayısıyla topluma daha fazla yarar sağlayacağını düşünmekteyim. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün, Adıyaman evine bağışlayacağı eski eserlerin üzerine bağışçıların adı yazılarak sergileneceği sözünü teşvik edici etkisiyle de resimde görülen ve aşağıdaki nitelik ve ölçüleri belirtilen orijinal tarihi dört adet taşı Adıyaman üniversitemize bağışlıyorum” dedi.