Üreticilere Yeni Destekleme Projesi Anlatıldı

    0
    233

    Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından üreticilere Mevcut Damızlık Sığır ve Damızlık Koyun İşletmelerinin İnşaat ve Damızlık Erkek Materyal Temininin Desteklenmesi Projesi anlatıldı.
    Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri kapsamındaki illerde uygulanan proje ile ilgili bilgilendirme toplantısı Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü salonunda gerçekleştirildi. Yeni uygulamaya giren bu projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan ve üyeleri ile çok sayıda yetiştirici katıldı.
    Projenin açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan devletin sadece büyük işletmelere değil, küçük işletmelere de hibe desteği sağladığını vurgulayarak, desteklemelerden bahsetti.
    Projenin tanıtımı Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Nedim Baybatmaz ve Veteriner Hekim Nurettin Bilgin yaptı.
    Yapılan tanıtım toplantısında şu ifadeler kullanıldı:
    “Bakanlar Kurulu Kararı eki Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri Kapsamındaki İllerde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karara dayanılarak hazırlanmış olan bu proje; Adıyaman’ında içerisinde bulunduğu illerde et üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik etçi ve kombine ırklardan damızlık boğa alımı yatırımlarının desteklenmesini amaçlamaktadır.
    2014-2018 yılları arasında hibe desteği uygulanmasına ilişkin bu Proje; DAP, GAP, KOP ve DOKAP bölge illerinde, mevcut, en az 10 en fazla 49 büyükbaş veya en az 100 en fazla 200 küçükbaş kapasiteli işletmelere sahip yetiştiricilerin, projeli ahır-ağıl tadilat ya da yeni inşaat yapımı ve damızlık koç-teke alımı ile damızlık boğa alımı yatırımlarını kapsamaktadır. Projede yer alan inşaat yatırımı konusunda, yatırımın gerçekleşme tutarının yüzde 50’si oranında hibe desteği uygulanır ve ahır-ağıl tadilatı veya yeni yapılacak kapalı, yarı açık ve açık sistemli ahır ve ağılları kapsar.
    Projede yer alan damızlık erkek hayvan alımı yatırımı konusunda, hayvan alım tutarının yüzde 80’i oranında hibe desteği uygulanır ve damızlık boğa, damızlık koç-teke alımını kapsar.
    Yeni inşaat yapımı, tadilatı, damızlık boğa alımı ve damızlık koç-teke alımını gerçekleştiren yatırımcılara hibe destekleme ödemesi yapılır. Damızlık erkek hayvan alımı yatırımı konusunda, büyükbaş işletmeleri 1 baş damızlık boğa, küçükbaş işletmeleri ise mevcut anaç koyun-keçi sayısının yüzde 5’ini aşmayacak miktarda damızlık koç-teke alımı için uygulanacak hibe desteklemesinden faydalandırılır.
    Yeni uygulamaya konulan bu projeye ilimiz hayvancılık sektörü yatırımcılarımızı davet ediyoruz.”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz