İşitme ve Görme Engelliler Kur’an-I Kerim Öğreniyor

    0
    180

    Adıyaman Müftülüğü tarafından görme ve işitme engellilere yönelik açılan iki ayrı kursta engelli vatandaşlar Kur’an-ı Kerim öğreniyor. 
    Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatıyla illerde engelli vatandaşlara yönelik başlatılan yaz dönemi Kur’an Kursları eğitim vermeye devam ediyor. Müftülük tarafından Adıyaman’da 4 yıldan beri görme engelliler için, 2 yıldan beri ise işitme engelliler için Kur’an kursu açılıyor.
    İşetme engelliler için İmamağa Kur’an kursunda, görme engelliler için ise Mimar Sinan Kur’an kursunda eğitim veriliyor. Kur’an-ı Kerim öğrenmenin yanında kursiyerlere ilmihal bilgileri de veriliyor.
    Özel eğitimli Zeynep Oğuz tarafından işaret diliyle 5 işitme engelli kıza eğitim veriliyor. Brailla alfabesiyle yazılan Elif Ba ve Kur’an-ı Kerimler ile 12 öğrenci Hacer Uslu’dan ders alıyor.
    İşitme Engellilerin hocası Zeynep Oğuz, öğrenci sayılarının şuan için 5 olduğunu ve bu sayının artacağını ümit ettiğini belirterek, kurslarda sadece Kur’an-ı Kerim değil, dini bilgilerde verildiğini söyledi.
    Görme Engelliler hocası Hacer Uslu, görme engellilerin sadece dokunarak öğrendiğini ve bunun gören insanlara göre daha zor olduğunu ancak, görme engelli kızların azimlerinin bu zorluğu yendiğini aktardı.
    Adıyaman Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi ise, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatları doğrultusunda bu kursların açıldığını ifade ederek, engelli vatandaşların Kur’an-ı Kerim öğrenmekten geri kalmasının düşünülemez olduğunu söyledi.
    Musa Çiftçi, görme engelli öğrencilerin servisle evden alınarak, kurs sonrası yeniden evine bırakıldığını belirterek, işitme ve görme engelli kişilerin yaz dönemi Kuran kurslarına gelmeleri çağrısında bulundu.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz