CHP’den IŞİD Açıklaması

    0
    195

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, parti üyeleri ile birlikte İŞİD hakkında açıklamalarda bulundu. 
    Doğan, parti binasında yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin tamamını ilgilendiren ama özellikle Adıyaman’ı ilgilendiren bir haber yapıldı. Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’de bazı illerde silah deposu olduğuna dair Türk istihbarat birimlerinin raporu olduğu bu illerden birinin de Adıyaman olduğu haberi çıktı. Yani IŞİD’in Türkiye’de silah depolarının olduğu ve bu depoların birinin de Adıyaman’da olduğu iddia edildi. Aradan yaklaşık 1 haftalık bir zaman geçmesine rağmen kamuoyunu tatmin edinci her hangi bir açıklama duyamadık yetkililerden. Bu çok ciddi bir iddia, IŞİD’e katılan Adıyamanlı gençleri biliyoruz. Zaman zaman bu konu gündeme geliyor. IŞİD saflarına katılıp hayatını kaybeden Adıyamanlı vatandaşlarımızın olduğunu da biliyoruz. Bunlar çok önemli şeylerdir” dedi.
    Adıyaman’da, silah deposunun olduğu iddiası bile adamın kanını dondurabilecek nitelikte bir iddia olduğunu kaydeden Doğan, “İnşallah Adıyaman’da böyle bir depo yoktur. Ama var ise, yetkililerin hemen çalışma başlatıp yerini tespit edip imha etmeleri gerekiyor. Bu konuda bizler sayın valimizden, milletvekillerinden duyarlı olmalarını ve bu meseleyi göz ardı etmeden çözmelerini talep ediyoruz” dedi. 
    Doğan, terör örgütü IŞİD’in sınır kapısına kadar dayanmış durumda olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
    “IŞİD vahşetini bütün dünya görüyor; işitiyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde bizlerde oradaydık. Çoluk çocuk genç, yaşlı demeden insanları diri diri kesen doğrayan bir vahşet örgütü, bu örgütün bu şekilde Adıyaman’da uzantısının olması huzur ve barış kenti olan yönümüzle sürekli gurur duyduğumuz memleketimizin huzurunu da barışını da bozacak insanların bir birine olan güvenini zedeleyecektir. Bu anlamda bizler sayın yetkililerden derhal bu konu üzerinde çalışma başlatıp kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmalarını bekliyoruz.”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz