ATSO’dan Suudi Arabistan’a İş Ve İnceleme Gezisi

    0
    262

    Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Ortadoğu’nun önemli ülkelerinden Suudi Arabistan’a iş ve inceleme gezisi düzenlendi.
    Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bir dizi temaslarda bulundu. KOSGEB destekli düzenlenen organizasyona ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu başkanlığında meclis üyeleri ve iş camiası temsilcileri katıldı.
    ATSO heyeti ilk olarak Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Ortadoğu’nun en önemli inşaat fuarlarından Saudı Buıld fuarını ziyaret ederek, sergilenen yapı malzemelerini inceledi. Fuarda yapı malzemeleri ve ekipmanları, mimari ürünleri, taş, mermer ve granit ürünleri, inşaat araçları ve teknoloji ürünleri sergilendi. ATSO heyeti fuarda stant açan Türk firmalarını da ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
    Heyet resmi ziyaretini Riyad Ticaret Odası’na gerçekleştirdi. Riyad Ticaret Odası yetkilileri ile yapılan görüşmelerde Adıyaman’ın ve Suudi Arabistan’ın tarihi, turistik ve ticari durumu ayrıca, Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ticaret potansiyeli görüşüldü. Heyeti rezidansında Riyad Ticaret Odası Başkanı Dr. Abdulrahman Al-Zamil ağırladı. Ziyarette konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman’ı tanıtarak kentin sektörel yapısını anlatırken Riyad Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini Adıyaman’a davet etti. Ziyarette Riyad Ticaret Müşaviri Ahmet Güner de hazır bulundu.
    Türkiye ile Suudi Arabistan’ın ortak değerleri olduğunu ifade eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, “2013 yılında Türkiye’nin Suudi Arabistan’a yaptığı ihracat 3.2 milyon dolar civarında. Yine bu iki dost ülkede yaptığımız ithalatımız 2 milyar dolar. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak bunu yeterli bulmadığımı ifade etmek isterim. Kırmızıçizgiyi kabul etmeyen tek şey ticarettir. Özellikle aynı medeniyeti, aynı kültürü yaşayan iki ülkenin insanları olarak yeterli düzeyde ticaret yapmıyoruz ve bunu arttırmalıyız. Ticari bağımızı daha da geliştirmek istiyoruz. Bugün burada oluşumuzun temel sebebi odur. Bundan sonra inşallah mevkidaşımla daha sık bir araya gelmeyi arzuluyoruz. Kendilerini de bir sanayici heyetiyle Adıyaman’da ağırlamak istiyoruz. Özellikle Suudi Arabistan’ın finans kaynağı ve Türkiye’nin de teknolojisini birbiriyle buluşturmak için bu tür gezileri tertipliyoruz. Bundan sonra bunu daha ileri noktalara getirip iki ülke birlikte kalkınmayı planlıyoruz” dedi.
    Gezimizin birkaç anlamlı yanı olduğunu hatırlatan Uslu, “Bunlardan bir tanesi Riyad’daki inşaat fuarına üyelerimizin katılımını sağlamaktı. Yani kendi üyelerimizi dünyadaki üreticilerle buluşturmak asli görevlerimizin arasındadır. Bizim 2014 yılındaki 3. gezimizdi. Bu gezileri KOSGEB desteğiyle düzenliyoruz. Ülke kalkınması daha çok üretip daha çok satmamızdan geçiyor. Küresel ekonominin de getirdiği bazı dezavantajları da göz önüne getirirsek daha çok geziyor olmamız ve ürettiğimiz mamulleri dünya pazarına sunmamız lazım. Çok verimli bir gezi oldu. Gezimize katılan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Riyad Ticaret Odası Başkanı Dr. Abdulrahman Al-Zamil; “Türkiye’den ilk kez bir Ticaret Odası beni ziyaret etti. Bundan çok mutlu oldum. Bunu burada bırakmayarak yılda birkaç kez görüşelim. Suudi pazarı sizler için çok ihtişamlı. Şu an Türkiye ve Ortadoğu’da yaşanan olaylar yüzünden ticaret etkilenmiş olabilir ancak ilerleyen zamanlarda toparlanacaktır. Suriye ve Irak karayolunda sorun olduğu için ithalat ve ihracatta sorun yaşanıyor. Bizde bu olaylardan etkilendik. Ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz