Adıyaman Üniversitesi’nde Temeller Atıldı

    0
    224

    Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Teknik Bilimler MYO Hizmet Binalarının temelleri atıldı. 
    Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu hizmet binalarının temelleri düzenlenen görkemli törenle atıldı.
    Temel atma töreninde Sanatçı Mahmut Yıldırım ve ekibi mini bir konser verirken, kurbanlar kesildi. Yapılan duaların ardından Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü ve diğer yetkililer birlikte temeli attılar.
    Törende konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, geleceğe eser bırakmak adına geleceğin teminatı gençlere yeni ilim yuvaları kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
    Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü konuşmasını şöyle sürdürdü:
    “Geleceğin üniversitesini inşa etme adına girdiğimiz bu kutlu yolda, üniversitemizin bir taraftan fiziki yapılanmasını hızla tamamlamaya çalışırken, bir taraftan da bilimsel faaliyetlerde derinleşmenin ve yüksek kalitede bir eğitim seviyesine ulaşmanın gayreti içerisindeyiz.
    Bugün üniversitemiz, ilimiz ve ülkemiz adına çok önemli bir gün olduğuna inanıyorum. Çünkü bugün sadece iki önemli eğitim kurumumuzun temellerini atmıyoruz. Bugün aynı zamanda geleceğin bilim insanlarının, geleceğin vasıflı elemanlarının ve geleceğin büyük insanlarının yeşereceği ortamları da oluşturmuş oluyoruz. Bizler; insanlarımıza, şehrimize ve ülkemize faydalı olmak için ekip arkadaşlarımızla birlikte geceli gündüzlü çaba gösteriyoruz. Vatan sevgisinin ona hizmetle ölçüldüğüne inanıyoruz. Yani, insanlarını ve vatanını en çok seven, onlara en çok hizmet edendir diyoruz.
    2006 yılında farklı üniversitelere bağlı 3 Fakülte, 1 Yüksekokul ve 4 Meslek Yüksekokulunu bünyesine alarak kurulan Adıyaman Üniversitesi, özellikle son yıllarda gösterdiği büyük gelişme ile bugün 12 Fakülte, 3 Enstitü, 4 Yüksekokul ve 6 Meslek Yüksekokulu ile hizmet vermektedir. Üniversitemiz 17 bin öğrencisi ve binden fazla çalışanı ile bölgenin yükselen değeri olmaya devam ederken göstermiş olduğu akademik başarılar ile de bilim dünyasında yerini almıştır.
    Temelini atacağımız Mühendislik Fakültesi binası Toplam 38 bin m2 kapalı alana sahip olacak ve iki etap halinde tamamlanacak. Gıda, Çevre, Makine, Malzeme, İnşaat ve Elektrik Elektronik Mühendisliği gibi programlara hizmet verecek olan ilk etabın kapalı alanı 19 bin m2 olacak. Diğer etapta ise açılması planlanan mühendislik programları yer alacak. Toplamda 18 derslik, 1 dekan, 6 bölüm başkanı ve 30 adet öğretim üyesi odası yer alacak.
    Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ise 22 bin m2 kapalı alanı ile yine iki etap halinde bitirilecek. Yüksekokulda 72 derslik ve 29 adet de atölye de yer alacak.”
    Törende konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, “Bugün Adıyaman’da gerçekten mutlu bir günü yaşıyoruz. Daha bir ay olmadı Besni’de Mimarlık Fakültesinin temelini attık. Bugün çok şükür Mühendislik Fakültesinin ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun temellerini atıyoruz. Burada ülkemizin ve geleceğimizin bir numaralarını yetiştireceğiz. Sanayiye ara eleman yetiştireceğiz. Biraz önce Ticaret Odası Başkanım ve Sayın Rektörüm çok güzel konulara değindiler. Ben onlara teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar inanın hem Adıyaman’da hem de üniversitemizde kaliteyi de beraberinde getirecektir ve yakın bir zamanda markalaşmayı da sağlayacaktır. Eğer üniversitemizde markayı yakalarsak Adıyaman’ımızda markayı yakalamış olacak. Onun için üniversitelerin büyümesi, gelişmesi illerin ekonomik ve sosyal gelişmesine doğrudan çok ciddi anlamda katkılar vermektedir. Bu nedenle hep birlikte üniversitemizi geliştireceğiz ve bu geliştirmeyle Adıyaman’ı büyüteceğiz” dedi.
    Temeli atılacak olan iki binanın üniversite-sanayi işbirliği açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu da konuşmasında, “Mühendislik Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binalarının temellerini birlikte atmanın gururunu bir taraftan da heyecanını yaşıyoruz. Bu iki binanın temelinin birlikte atılması her şeyden önce bilinçli bir sanayi üretimi için çok önemlidir. Günümüzde işsizliğin önüne geçmenin ve cari açığı kapatmanın yolu üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanmasından geçiyor. Ben bu konuda Sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Hakikaten Adıyaman Üniversitesi ile sanayi işbirliği adına çok ciddi adımlar attık. Birlikte projeler üretiyoruz. Çok çeşitli çalıştaylar gerçekleştiriyoruz. Bunu yapmak zorundayız. Eğer biz bunu başaramazsak 2023 hedeflerine bu ülkeyi taşımamız mümkün olmayacak. Yine cari açığın kapatılması için üniversite sanayi işbirliğinin sağlayıp sürdürülebilir bir ekonomiyi başarmamız gerekiyor. Aksi takdirde yine sınıfta kalacağız” şeklinde konuştu.
    Törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Prof. Dr. Seyit Temir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf, Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, Fakülte Dekanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile akademik ve idari personel katıldı.

    AW124839

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz