Tek gündem “Adıyaman” olmalıyken

0
456

Asrın felaketiyle yerle bir olan ve hala enkazını bile kaldıramadığımız, başımızı sokacağımız evlerimizin olmadığı Adıyaman’da ilginç şeyler oluyor.

Binlerce canını kaybetmiş bir şehirde, 6 Şubat’tan beri “Adıyaman” için sesini çıkartmayanların sesini duymaya başlıyoruz. Kıyameti yaşayan Adıyaman’da bir yıldır sesini duymadığımız bazı sivil toplum kuruluşlarının nihayet sesi çıkmaya başladı, “Maşallah” diyelim de nazar değmesin!

Ne yazık ki çıkan bu ses Adıyaman için değil görev yeri değiştirilen birkaç kamu görevlisi için.
Siyasi bir kararla mevki ve makamlara görevlendirilenlerin yine bir gün aynı siyasi kararla görevlerinden alınması veya görev yerleri değiştirilmesi kadar doğal bir şey yok. Milletvekilleri aranarak, kamuoyunda gündem oluşturanlar keşke deprem sonrası çok büyük sıkıntıları yaşadığımızda dönemlerde bir iki kelime söyleseydiniz.

Geçtiğimiz günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğünde üst düzey dört yönetici, kurum içerisinde yer değişikliği gündemi öyle bir belirledi ki, nerdeyse depremi unutturdu.

Özellikler sosyal medyada çokça yer alan bu konuda üzüldüğüm şey deprem sonrasında yaşadığımız bunca sorun, sıkıntının bile bu kadar konuşulmaması.

Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yerleri değişen üç ismi çok iyi tanıyorum, diğer hocamızı ise ismen biliyorum. Toplumun sevip saydığı değerli isimler. Bu arkadaşlarımızın görev yerleri değişikliği konusu haklılık-haksızlık durumları yazımızın konusu değil. Ayrıca Milli Eğitim Müdürünü tanımam bilmem, hiçbir yerde de karşılaşmadık kısaca selamım bile yok.

Valilik oluruyla daha önce ki görev yerlerine gönderilen iki yöneticimiz için burada bir problem yok gibi, çünkü il müdürü çalışacağı ekibi kendisi seçebilir. Bu arkadaşlarımızda asli yerlerine dönebilir. Sıkıntı, il müdür yardımcısı olarak görev yapan hocalarımızın şube müdürü olarak görevlendirmesi. Bu durum mevzuata uygun mu, onu bilmiyorum?

Yetkililerin konuya ilişkin detaylı açıklama yaparak, kamuoyunu aydınlatılması gerektiğini düşünüyorum.

Bir de Yalova’dan gelen bir yönetici için yapılan yorumlarda yersiz ve gereksiz. Çünkü yurdun değişik yerlerinde yüzlerce Adıyaman çocuğu yönetici olarak görev yaparken bu tür ayrımların yapılması da yanlış.

Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğünde adları yıpranmış, kamuoyunda çok konuşulan yöneticileri ne zaman değişecek, bunları soran da yok konuşan da.

Onlar hala koltuklarında oturuyorlar çünkü siyasette çok ama çok güçlüler. Böyle olunca da malumunuz onlara kimse dokunamaz. Başkanlar, müdürler, yöneticiler başarılı olabilmek için kendi ekiplerin kurmak zorunda. Başarısızlığın bedelin kadro tercihi yapanlar vereceği için çalışacağı isimleri kendilerinin belirlemesi kadar normal bir durum yok.

Hep beraber Adıyaman’ı gündemde tutmaya devam edelim. Başka gidecek yerimiz, başka “Adıyaman” yok

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz