Başkan Doğan, Adıyaman’ın il oluşunun 68. yıl dönümünü kutladı

0
531

İYİ Parti İl Başkanı Kenan Doğan, “Adıyaman’ın güzel insanlarına yakışır bir modern şehrin inşası ve bölgenin yumuşak karnı olan işsizlik sorununun en aza indirmek için herkese büyük görevler düşüyor. Birlik ve beraberliğin en güzel örneğini veren şehrimizin bu yönüyle de birlik, beraberlik içerisinde olması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Doğan, Adıyaman’ın il oluşunun 68. yıl dönümünü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kentin, ekonomik yapısıyla değil kültürel zenginlikleri ve sosyal yapısıyla Türkiye’nin gıbtayta baktığı bir il olduğunu ifade eden Doğan, “Bundan 68 yıl önce Malatya’nın ilçesi iken, 1 Aralık 1954’de 6418 sayılı Kanunla il haline gelen şehrimiz, her ne kadar ekonomik yapısıyla bilinen bir il olmasa da kültürel zenginlikleri ve sosyal yapısıyla tüm Türkiye’nin gıpta ile baktığı bir şehir olmuştur. Her yıl 1 Aralık’ta yapılan kutlamalar artık bir konsept değişikliğine gitmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bundan sonra yapılacak kutlamalarda şehrin değişim, dönüşümüne, turizm ve kültürel değerlerine katkı sağlayacak projelerin 1 Aralık kutlamalarına yakışır bir şekilde açılışının yapılıp kutlanması gerektiğini belirten Doğan, şöyle devam etti:

“Adıyaman’ın gelişmesinde rol alacak projelerin 1 Aralık ile birlikte daha anlamlı olacağı kanaati içerisindeyiz. Adıyaman’ın güzel insanlarına yakışır bir modern şehrin inşası ve bölgenin yumuşak karnı olan işsizlik sorununun en aza indirmek için herkese büyük görevler düşüyor. Birlik ve beraberliğin en güzel örneğini veren Adıyaman’ın bu yönüyle de bir birlik-beraberlik içerisinde olması gerekiyor. Bu vesileyle geçmişte Adıyaman’ın müstakil bir il olması için çaba gösteren herkese çok teşekkür ederken, bundan sonra il olmasına yakışır bir şekilde şehrin değişim-dönüşümü için çaba gösterecek herkese minnettar olacağımızı ifade ediyoruz. Adıyaman’ın il oluşunun 68. yılını en içten duygularımla kutluyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz