Yeşilay Haftası Etkinliklerle Kutlanacak

    0
    351

    Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi, hafta boyu düzenlenecek etkinliklerle, kamuoyunun bağımlılıklarla ilgili farkındalığını arttırmayı hedefliyor.

    Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin kuruluş yıldönümünü de içine alan 1-7 Mart’ta Türkiye genelinde Yeşilay olarak birçok etkinlik gerçekleştirileceğini belirten Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi Başkanı Hakan Özöncel, bu yılki sloganlarının “Sağlıklı ol, yaşamayı seç!” olduğunu belirterek, Yeşilay Haftası’nda, alkol, tütün ve uyuşturucu gibi maddelerin birey, aile ve topluma zararlarına dikkat çekileceğini söyledi.

    Özöncel, Yeşilay olarak gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele ederek, milli kültürümüze bağlı nesiller yetiştirilmesine katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu amaç çerçevesinde toplumla kucaklaşarak vicdan sahibi herkesin desteğiyle, gönüllülük çerçevesinde toplumumuzun bedenen ve ahlaken çökmesine neden olan bütün bağımlılıklarla mücadele etme gayretindeyiz dedi.

    Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi Başkanı Hakan Özöncel konuşmasının devamında ise, Yeşilay’ın mücadele alanını sadece alkol ve sigarayla sınırlandırmamamız gerekiyor. Yeşilay, teknoloji bağımlılığı kapsamında olan internet, televizyon, telefon gibi toplumsal iletişimimizi sekteye uğratan daha tehlikeli bağımlılıklarla da mücadele etmektedir. Aile içi şiddetin sorumlusu olan uyuşturucu, kumar ve alkol de mücadele alanımıza dahildir. Gelişmiş toplumların sağlıklı yaşayan, sağlıklı düşünen, sağlıklı kararlar alan fertlerden oluştuğu unutulmamalıdır.  Adıyaman Yeşilay Cemiyeti olarak amacımız tüm ülkeye ışık tutacak projelere imza atabilmektir. Şehrimizi diğer illere nazaran farklı kılan sağlıklı aile yapısı, bağımlılıklarla mücadelede ülkemize örnek olacak en önemli dayanağımızdır. Toplumumuzun kültürel kodlarında var olan güzel ahlakı yaşatmak adına Adıyaman’ımızın tüm bireylerini amblemimizdeki hilalin, toplumumuzdaki anlamını, yerini ve gösterdiği istikameti paylaşmak adına cemiyetimize bekliyoruz.

    Ayrıca Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi olarak demokrasi parkında stant açacak hafta boyunca kurum ve kuruluşları ziyaretleri gerçekleştirilerek Yeşilay olan ilginin artması için çalışmalarımız devam edecek dedi.

     

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz