Yeni Hükümet Konağı Yapımı İle İlgili İstişare Toplantısı Yapıldı

    0
    178

    Adıyaman Yeni Hükümet Konağı ve Kahta İlçe Yeni Hükümet Konağı yapımı ile ilgili istişare toplantısı Valilik Toplantı Salonunda Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlendi. 
    Toplantı, Vali Yardımcıları Levent Öztin, Murat Süzen, Yunus Emre Altıner, Kahta Kaymakamı Metin Esen, Kaymakam Adayı Halim Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Doğan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, İçişleri ilgili birim müdürleri, İl Özel İdaresi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ilgili teknik elemanları ile hükümet binası projesini hazırlık çalışmalarını yürüten mühendislik ve mimarlık şirket yetkilisinin iştirakiyle gerçekleştirildi.
    Toplantıda Vali Mahmut Demirtaş, “Burada toplanmamızın amacı resmi kurumlarımızın fiziki şartlarını iyileştirmenin yanı sıra kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve dağınık vaziyette bulunan kurumlarımızın bir araya getirerek vatandaşa yönelik sunulan hizmetlerin hızlı ve erişimi kolay bir biçimde sağlamak. Yeni yapılacak Adıyaman Hükümet Binası ile Kahta Yeni Hükümet Binasının tamamen Selçuklu Mimarisine uygun olarak tasarladıklarını bu her iki projenin Adıyaman’a ve Kahta ilçemize yakışır bir kamu hizmet binası. Kahta Hükümet Konağı Binasının ihale aşamasına geldiğini ve en kısa sürede ihaleye çıkartılacağını, Adıyaman Hükümet Konağı projesinin de, ihale aşamasına getirilmesi için yoğun gayret sarf ettiklerini” dedi.
    Ayrıca, toplantıda zemin etüdü, yaklaşık maliyetlerin yeniden hesaplanması konusu, statik sistemin bilgisayar ortamına yüklenmesi, bina alanı, toplantı salonları, yemekhane bölümü, otopark durumu, altyapı ve kanalizasyon çalışmaları, çevre düzenlenmesi, tören alanları, içişleri birimlerin ile diğer ilgili kamu kuruluşların binaya yerleştirmeleri konularında görüş alış verişinde bulunuldu.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz