Yeni Dünya Vakfı Yöneticileri Bir Araya Geldi

    0
    257

    Yeni Dünya Vakfı yeni dönem çalışmalarına hızla başladı. 1996 yılında kurulan vakıf, vakıf senedini yenileyerek kadrolarında yeni isimlere yer verdi. 12 Nisan’da Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Komisyon Başkanları, şube ve il temsilcilerinin bir araya geldiği yemekte vakıf çalışmaları değerlendirilerek, bundan sonraki hedefler için neler yapılacağı konuşuldu. 1453 Panorama sosyal tesisinde gerçekleşen yemeğe katılımın yüksek olduğu gözlemlendi.

    “Yeni bir dünya için çalışıyoruz” vizyonu ile 1996 yılında yola çıkan vakfın idari kadrosunda çok sayıda siyasetçi, bilim adamı, bürokrat ve işadamı yer almaktadır. Son zamanlarda Türkiye genelinde şube ve temsilcilikler açarak, başta eğitim-kültür faaliyetleri olmak üzere birçok alanda hizmet halkasını genişleterek çalışmalarını sürdüren Yeni Dünya Vakfı, yeni yılın ilk istişare ve tanışma toplantısını Vakıf Genel Başkanı Mahmut Göksu başkanlığında gerçekleştirdi.

    Göksu, “YDV olarak çok güçlü bir yönetime sahibiz. Mazeretleri bir kenara bırakarak her şeyden önce el ele, gönül gönüle verip hep birlikte güzel hizmetler yapacağız. Bu güçlü yönetimle Allah’ın izniyle çok önemli hizmetlere birlikte imza atacağız. Vakfımızın temel amacı “Güzel İnsan” yetiştirmek olacaktır. Zira her başarının altında insan olduğu gibi, her türlü sorunun altında da insan çıkmaktadır. Bu açıdan insana yapılan yatırımın, yatırımların en güzeli ve en kalıcısı olarak görmekteyiz. Bunun için yoğun çaba sarf etmeliyiz. Yetiştirilecek olan bir tek iyi insan bile gelecekte ülkemize ve insanımıza büyük hizmetler verebilir.  Bunun için vakıf faaliyetlerini önemsiyoruz.

    Vakıf faaliyetlerinde gönüllük esastır. Bundan dolayı, doğrudan kişilerin gönüllerine hitap etmek ve onlarla ortak bir havayı teneffüs etmek söz konusu olmaktadır. Bu da doğrudan insanla buluşmak demektir. Bunu gerçekleştirmek içinde bugüne kadar ağırlıkla İstanbul Genel Merkez’de yaptığımız faaliyetleri, şube ve temsilcilikler ile ülke sathına yaymayı planlamaktayız.

    İnsan olarak toplumun sesi olmak ve milletin dertleriyle dertlenmek zorundayız. Milletin dertleriyle dertlenen kimselerin erdemli insan olacağı ve insanlık erdemine ancak o şekilde erişileceği bilinmektedir. Biz de milletin dertleriyle ferd olarak ilgilenirken, kurumsal olarak da millete ve özellikle gençliğimize hizmetimizi vakıf çatısı altında devam ettireceğiz.” diyerek, sözlerini tamamladı.

    Yeni Dünya Vakfı kurulduğu günden bu yana her yıl ortalama 500 öğrenciye burs verirken, bu sene yaklaşık 650 öğrenciye burs vermektedir. Bursiyer sayısının yeni yönetim kadrosu ile beraber önümüzdeki dönemlerde daha da artacağı ifade edildi.

    Toplantıya Yeni Dünya Vakfı yöneticileri katılırken, kardeş vakıf olarak nitelenen Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal’ın da katıldı.

    Toplantının sonunda söz alan vakıf yöneticileri ise: “Samimi bir topluluğunun burada bir araya geldiğini gördük. Eğitim-kültür seviyesi yüksek böyle şuurlu bir heyetin bu ihlasla gelecekte çok büyük hizmetleri YDV olarak gerçekleştireceğine biz de inanıyoruz. Bu yüce gaye için bizi bir araya getirip tanıştıran Sayın Başkana teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini bitirdiler.

     

    tanisma toplantisi_toplu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz