Vali Mahmut Demirtaş Tut İlçesinde

    0
    284

    Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın ilçe ve köy gezileri devam ediyor. Vali Demirtaş, yapımı devam eden kamu yatırımlarını ve diğer sorunları yerinde görmek üzere başlattığı ilçe ve köy gezilerine Tut İlçesi ile devam etti.

    İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ile birlikte Tut ilçesine giden Vali Mahmut Demirtaş’ı İlçe Kaymakamı Mehmet Mut ve Belediye Başkanı Cemal Avcı karşıladı.

    İlk olarak İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş, Jandarma denetleme defterini imzaladıktan sonra hayırsever Abuzer Yıldırım tarafından Tut ilçesine yapılan ve inşaatı devam eden 18 derslikli İmam Hatip Lisesinde incelemelerde bulunarak, okulun son durumu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Tut ilçesinde çok önemli eğitim yatırımları yaptıklarını ve bu tesislerin inşaatlarının devam ettiğini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bu yatırımların tamamlanması ile birlikte Tut ilçemizin eğitim sorununu büyük ölçüde çözmüş olacağız”dedi.

    Buradaki incelemelerin ardından Tut Belediyesine geçen Vali Mahmut Demirtaş, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçiminde Belediye Başkanı seçilen Cemal Avcı’yı makamında ziyaret ederek, yeni başkana hayırlı olsun dileklerini iletti.

    Belediye Ziyareti sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş, İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait yapımı bitme aşamasına gelen Personel Hizmet Lojmanlarını inceledi. Buradaki temaslarının ardından ilçedeki çarşı merkezine gelen Vali Demirtaş, çarşı esnafı ile birlikte vatandaşlarla da sohbet ederek halini ve hatırını sordu. Vali Demirtaş’a Tut halkı büyük ilgi gösterdi. Gezdiği caddelerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

    Tut ilçe merkezindeki temaslarının ardından Kaşlıca Köyüne geçen Vali Mahmut Demirtaş, burada köylülerle sohbet ederek, hayırsever Abuzer Yıldırım tarafından köye yapılan ve inşaatı devam eden Sağlık Ocağında incelemelerde bulundu.

    Son olarak Tut İlçesinin kuzey yamacındaki en yüksek tepede yapılmaya başlanan ve inşaatı devam eden bumbala tipli evlerde incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, burada yürütülen çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Tut ilçesinin büyük bir doğa turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Vali Demirtaş, “İlçemiz sahip olduğu coğrafi konum itibariyle yamaç paraşütü sporlarına ev sahipliği yapabilecek konumdadır. Burada bumbala tipi evler yaparak ilçemizi bir doğa turizm merkezi yapmayı düşünüyoruz. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Amacımız Adıyaman’ın sahip olduğu tarih, kültür ve doğal güzellikleri ve değerleri turizme kazandırmaktır”dedi.

    tut_ziyaret_m

     

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz