Üniversite Öğrencilerine Konferans Veren Cihangir İşbilir; “Tarihi Doğru Okumalıyız”

    0
    357

    Adıyamanlılar Vakfının Mart ayı burs törenine konuşmacı olarak katılan Uluslararası Rabia Platformu Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir, Üniversite öğrencilerine “İslam dünyasının son yüzyılı ve Türkiye’nin sorumlulukları” konulu bir konferans verdi.

    Dünyadaki İslam ülkelerin istikbali hepsi birbirine bağlı olduğunu ve her hangi bir ülkede yaşanan olumlu ve olumsuzluklar çok kısa bir sürede birbirine yansıdığını belirten İşbilir, Türkiye de yaşanan süreçten de bahsetti. “Unutmamalıyız ki, Türkiye de durum kötü olursa Suriye, Mısır, Fas, İran ve Irak’ta da değişen bir şey olmaz. Dünyada ve Türkiye de geçmişten bugüne yaşanan gelişmelerden haberdar olmak için her şeyden önce Tarihi çok iyi okumalıyız. Bunu yapmasak aklımız çoğalmaz. İslam dünyasında ve Türkiye yaşanan olaylar hepsi perdenin ön kısmıdır. Oysa perdenin arka yüzünde uluslararası düzeyde birçok senaryolar var. Bütün bu senaryolara karşı toplum olarak her zaman dikkatli olmamız gerekir. İç ve dış ülkelerin tahriklerine kapılmadan ülkemizin geleceğini karartmayalım” diyerek gençlerin bu konuda dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.

    Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ise kâinatın sırrı insanlar olduğunu kaydederek, “Adıyamanlılar Vakfı olarak bugüne kadar yapılan bütün hizmetler insana hizmet olsun diye yapılmıştır. İnsanlara hizmet etmek ve onlara sahip çıkmak en büyük erdemliktir” dedi.

                Konferansın kapanış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, da ülkemizde son zamanlarda yaşanan olaylara karşı gençlerin oyunlara gelmemesi hususunda tavsiyelerde bulundu.

    Özkartal, “Son zamanlarda Türkiye’nin iç huzurunu bozmaya yönelik bir takım girişimler olduğu bir gerçektir. Bütün bu senaryoların nerelerde düzenlendiğini ve niçin hazırlandığını artık herkes biliyor. Ülkemizin gelişimini ve kalkınmasını istemeyenler ve iç huzurumuzu bozmaya çalışanlara karşı her zaman dikkatli olmamız lazım. Tahriklere kapılmadan bu sıkıntıları atlatmamız lazım” dedi. martburstoreni

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz