Uçak Biletlerinin Pahalı Olması Protesto Edildi

    0
    374

    KAHTA-FED üyesi 30 kişi, Havaalanında uçak biletlerin başka illerde ucuz olması Adıyaman’da pahalı olmasını öne sürerek protesto ettiler.
    İstanbul’da bulunan KAHTA-FED üyesi 30 kişi Adıyaman hava alanında fiyatlarının yüksek olmasına tepki göstererek, durumu protesto ettiler. Gelen – giden yolculardan 1 TL isteyerek 399 toplamaya çalışan Federasyon Başkanı Ali Yücel ve yönetimine yolculardan büyük destek gördü. Dernek üyeleri başka şehirlerde uçak fiyatların düşük olması fakat Adıyaman’da bu oran çok yüsek olmasını ileri sürerek, bu ikilemin bir an önce düzeltilmesini ve kente gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin önünün açılmasını istediler.
    Çevre illerdeki uçak fiyatlarını aktaran Yücel, Malatya-İstanbul seferinin 99, Gaziantep – İstanbul seferinin 79, Diyarbakır – İstanbul seferinin 84, Şanlıurfa – İstanbul seferinin 97, Adıyaman – İstanbul seferinin ise 399 lira olduğuna dikkat çekti.
    Bugün yıllardır süren bir haksızlığa, adaletsizliğe ve kendilerine göre ayrımcılığa karşı yükseltmek için burada olduklarını anlatan Yücel, Adıyaman’ medeniyetlere ev sahipliği yapmış Türkiye’de ender şehirlerden biri olduğunu söyledi.

    – ADIYAMAN’A YAPILAN ZULÜMDÜR

    Adıyaman’ın tarihi eserleri ve inanç merkezleriyle turizm alanında dünyada rağbet gören bir şehir olduğunu vurgulayan Yücel, bu kadar yerli ve yabancı turistin rağbet ettiği bir şehre sadece THY şirketinin günde 1 sefer ile sadece İstanbul’a uçuş yapmasının bu şehre ve Adıyaman insanına yapılan büyük bir zulüm olduğunu savundu.
    Kahta Fed olarak bu zulme kayıtsız kalamayacaklarının altını çizen Yücel, “İstanbul’da bulunan derneklerimizle her platformda gündeme getirdik, fakat bugüne kadar yetkililerden tatmin edici bir cevap alamadık. Tüm bu sebeplerden dolayı bu gün burada demokratik ve haklı taleplerimizi sizinle paylaşmak zorunda bırakıldık” dedi.

    – ADIYAMAN’DAKİ UÇAK FİYATI KABUL EDİLEMEZ

    THY’nin Adıyaman’a neden bu kadar yüksek fiyata uçtuğunu anlamakta zorluk çektiklerini belirten Yücel, THHY’nin Adıyaman’ın komşu illerine, Malatya’ya, Gaziantep’e ve Şanlıurfa’ya çok cüzi fiyatlarla uçtuğu halde, Adıyaman’a bu kadar yüksek fiyata uçması kabul edemeyeceklerini bildirdi.

    Her gün İstanbul’a otobüs dolusu insanın seyahat yapmakta ve bir o kadar insanında çevre illerde uçaklarla seyahate zorlandığını ileri süren Yücel, şunları kaydetti:

    “Sloganlarımızda yazdığımız gibi “Fiyat uçurmayın, biz uçmak istiyoruz.” Meşhur türkümüzde de geçtiği gibi ” 99 yaram var, bir yara da sen açma THY” diyoruz. Talebimiz günde en az iki direkt İstanbul seferinin açılması, fiyatların düşürülmesi ve THY haricinde de bir şirketin uçuşunun sağlanmasını talep ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla sunarız”

    399 TL toplayan dernek üyeleri alkışlar eşliğinde protestolarına son verdiler.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz