Tutdere: “Adıyamanlı’nın ekmeğinden, aşından elinizi çekin!”

0
548

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kâtip Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere geçtiğimiz günlerde kargo aktarım merkezinde yaklaşık 260 çiftçinin toplam 8.600 sarmalık kıyılmış Adıyaman tütününe el konulmasının ardından TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tütünlerin iade edilmesi için çağrıda bulundu. 

Milletvekili Tutdere şöyle konuştu:

“Pazar günü, Malatya’da bulunan bir kargo aktarma merkezine yapılan operasyonda 8.600 kilogram sarmalık kıyılmış yerli Adıyaman tütününe el konulmuştur. Bayram arifesinde 260 çiftçinin alın terine, ekmeğine, aşına yapılan bu operasyonu buradan kınıyorum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya açıkça çağrıda bulunuyorum: “Adıyamanlının ekmeğinden, aşından elinizi çekin. Bayram arifesinde çocukların bayramlıkları için, kurbanlık için harçlık olacak olan bu ürünleri derhâl iade edin.”

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla 8 bin 600 kilogram sarmalık kıyılmış tütüne el konulmuş, olayla ilgili yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatılmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz