Türkiye’nin Sporcuları Tut İlçesinden Uçtu

    0
    214

    Bu yıl ikinci düzenlenen Yamaç Paraşütü Şenliği’nde Türkiye’nin değişik illerinden gelen 70 sporcu Tut semalarında uçtu.
    Geçen yıl ‘Uçuş Tutkunları Tut’ta adlı proje ile ilki gerçekleştirilen Yamaç Paraşütü Şenliği’nin bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Doğu ve Güneydoğu’nun yamaç paraşütü uçuş merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Adıyaman’ın Tut İlçesi, muhteşem bir şenliğe ev sahipliği yaptı.
    Tut Kaymakamlığı’nın öncülüğünde Tut Havacılık ve Spor Kulübü’nün organizasyonu ve Tut Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen şenlik Tut Kaymakamlığı önünde başlayan ve meydanda son bulan kortejle başladı.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı, Tut ilçesine Doğu ve Güneydoğu’nun ‘Davos’u yapacaklarını vurguladı.
    Cemal Avcı konuşmasında, “Toplum değerleri korunduğu zaman yükselir. Tut halkının bu değerlerini koruyarak modern bir toplum olacağına inanıyorum. Biz kendi öz değerlerimizi, kendi öz kaynakları koruyarak yörenin yaşanabilir bir yöresi olmasını amaçlıyoruz. Değerleri korunduğu zaman Tut bölgenin incisi olacak. Tut’u Güneydoğu’nun ‘Davos’u yapmak için çalışacağız” dedi.
    Tut Kaymakamı Mehmet Mut ise, Tut ilçesinin genel yapısından bahsederek, “İlçemiz yüz ölçümü ve nüfus bakımdan küçük olmasına rağmen tarım sektöründe sarımsak, dut, diğer meyvelerde önemli bir yer işgal etmektedir. Bununla beraber birkaç yıldır ilçemiz turizm alanında da boy gösterme çabası içerisindedir. Bu anlamda geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Valiliğimiz, İpekyolu Kalkınma Ajansının desteklediği ‘Uçuş Tutkunları Tutta’ Projesi kapsamındaki yamaç paraşütü etkinliğini düzenliyoruz. Bu yıl 39 dağcımız, 70’e yakın lisanslı paraşütçümüzü ağırlıyoruz. Yapacağımız faaliyettin ilçemizin tanıtıma katkı sağlayacağı aşikardır” dedi.
    Vali Mahmut Demirtaş ise, Türkiye’de yaşayan ve şehrin yorucu kalabalığından bunalan herkesin Tut ilçesine gelmesi gerektiğini kaydederek, Adıyaman’ın tanıtımı için ‘tanıtım portalı’ yapılacağını vurguladı.
    Vali Demirtaş konuşmasında şunları söyledi:
    “Amacımız Adıyaman’ı kültürel, tarihi, inanç ve doğasıyla Türkiye ve dünyaya en iyi şekilde tanıtmaktır. Adıyaman’da hem kültür hem de inanç turizmi var. Adıyaman açık hava müzesi şeklindedir. Tanıtımı bilimsel yapmak lazım, teknolojiyi kullanmak lazım. Bizde teknolojiyi kullanarak Adıyaman’ın tüm değerleriyle tanıtmak için tanıtım portalı hazırlamaya karar verdik. Türkiye’de 3-4 ilimizde bu tanıtım portalı var. İhalesini yaptık, İKA ile birlikte bu portalı yapacağız. Bu portalda Tut’un doğal güzelliği, yamaç paraşütü de olacak.
    Kalabalık şehirlerde insanlar sıkılıyorlar. Doğa ile baş başa kalmak istiyorlar. Türkiye’de Adıyaman’da insan bunalmışsa, sıkılmışsa doğayla baş başa kalmak istiyorsa mutlaka Tut’a gelmelidir.”
    İlk gün gerçekleştirilen açılışın ardından sporcular 1800 rakımlı Hacı Muhammed Dağı’ndan uçmak istedi ancak ters rüzgar nedeniyle uçuş gerçekleştirilemedi. Şenliğin ikinci gününde rüzgarın istenilen seviyede ve şekilde olması nedeniyle onlarca sporcu gökyüzünde süzüldü. Sporcular yamaç paraşütleriyle gökyüzünü süsledi.
    Yamaç paraşütçülerinin yanı sıra Adıyaman Doğa ve Dağcılık Kulübü ise kamp yaptı.
    (AHM-ÖK-Y)

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz