Turizme Terör Ve Avrupa Darbesi

    0
    408

    Son yıllarda yaşanan terör olayları neticesinde Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde turizm bitme noktasına kadar geldi.

    Adıyaman’da son yıllarda ülke genelinde devam eden terör olayları ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bir çok ülkenin Dışişleri Bakanlarının Türkiye’ye gitmeme konusundaki çağrıları turizmi bitirme noktasına getirdi.

    Konu ile açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, “Maalesef 2015 yılı 7. Ayda meydana gelen o patlama olayından sonra bütün bölgede turizmde çok ciddi bir şekilde geriye gidiş oldu. Bu geriye gidişin sebebi sadece bu terör olayları değil, aslında 2013’te 2014’te 30 civarında gelen turist sayısı örneğin 2016 yılında 800 küsur rakama düştü” dedi.

     

    Dış işleri Bakanlıkları Türkiye’ye Gelmemeleri Konusunda Uyarılarda Bulundu

    Türkiye üzerinde oynan oyunlara dikkat çeken Ekinci, şöyle devam etti: “Çünkü bütün batı ülkeleri, Amerika, uzak doğu ülkeleri bu bölgeyi maalesef savaş bölgesi ilan etti ve Dışişleri Bakanlıkları bu bölgelere gitmeme çağrısında bulundu. Sadece bununla yetinilmedi Avrupa ülkelerindeki ve Amerika’daki seyahat sigortası yapan sigorta şirketleri bu bölgeye yapılacak olan seyahatleri sigorta kapsamı dışına aldı. Yani batıdaki turistlere bu bölgeye seyahat etmeleri adeta ölüme gitmekle eşdeğer olma düşüncesi empoze edildi. Kendi ülkeleri tarafından tabi bunun çok çeşitli aktörleri var, yani Türkiye ile gerek tarihi kültürleri açısından gerekse hizmet sektöründeki oteller pansiyonlar vs. onların kalitesi açısından ve gerekse de onların fiyatı açısından rekabet edemeyen özellikle batı ülkeler bu konuda bu propagandayı çok ciddi bir şekilde yaptılar ve çok ciddi bir lobiler oldu. İşte İtalya, Fransa, Portekiz, İspanya İngiltere ve bunlar Türkiye’yi kötülemek suretiyle kendi turist sayılarını arttırmaya kalkıştılar”

     

    Aynı Paraya , Türkiye Onların Verdiği Hizmetin 3 Katını Veriyor

     

    Turizmdeki hizmet kalitesine de değinen Ekinci, “Çünkü siz burada onların verdiği hizmetin 3 katını, onların verdiği hizmetin yarı fiyatına veriyorsunuz. Hizmet kaliteli otellerimiz çok güzel ama Avrupa da bunları göremiyorsunuz, göremediğiniz içinde çok pahalıya hizmet satın alıyorsunuz ve fiyatta kalitede onlar bizimle rekabet edemedikleri için maalesef bu yola başvurdular. Turizmin sadece bu boyutu yok, tabi birde yerli boyutunda doğu ve Güneydoğu bölgesinde de özellikle malum olaylardan dolayı maalesef bu bölgeye seyahat firmaları, seyahat acentaları yapan tüm turları iptal ettiler. En son bildiğim kadarıyla bir ay önce özel bir firmamız var, onlar ilk kez 2 yıldan beri GAP turu düzenlediler. Onlar da 18 kişi ile geldiler. Ama işte insanlar maalesef bu bölgeye gelmeye ürküyor, korkuyor. Tabi Türkiye bunları aşacak, bu bölge turizmde hak ettiği yeri alacaktır diye düşünüyorum. Topyekün birlikte çalışmamız lazım, birlikte el ele vermemiz gerekiyor, kucaklaşmamız lazım çünkü bunun panzehiri  sevgidir, birbirine kenetlenmedir. Dolayısı ile ben bu bölgede uzun vade de çok güzel gelişmelerin olacağını düşünüyorum. Bir de yaşadığımız bu bölge çok özel bir bölge, özellikle Mezopotamya bölgesi bereketli hilal tabiri edilen bölge.  Anadolu’un bu bölgesi özel, neden özel işte 50 yıla kadar dünyanın en büyük probleminin temiz su ve gıda olacağıdır. Bulunduğumuz bölge temiz su açısından en temiz su havzalarına sahip toprağı kirlenmemiş ve neredeyse dünyada ekilebilecek tüm tarım ürünlerini yetiştirebileceğimiz bir bölge. Bunun bedeli olmalı bunun bir bedeli var ve biz bunun bedelini ödüyoruz.  Türkiye rahatladığında rahat nefes aldığında kucaklaştığında ben inanıyorum bu bölge turizm ile tek başına milyonlarca dolar getirisi olan bir sektör olacaktır.”

     

    Adıyaman’da yerli ve yabancı turist sayısının son 3 yılın istatistikleri ise şu şekilde:

     

    “2013 yılında gelen yerli turist sayısı; 63 Bin 349 iken yabancı turist sayısı 7 Bin 395. 2013 yılının toplam yerli ve yabancı turist sayısı genel toplamı 70 bin 744. 2014 yılında gelen yerli turist sayısı; 67 Bin 927 iken yabancı turist sayısı 4 Bin 394. 2014 yılının toplam yerli ve yabancı turist sayısı genel toplamı 72 bin 366. 2015 yılında gelen yerli turist sayısı; 52 Bin 461 iken yabancı turist sayısı 1 bin 860. 2015 yılının toplam yerli ve yabancı turist sayısı genel toplamı 54 bin 321”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz