Suriyeli Öğrenciler Okul Sıralarında Yerlerini Aldı

    0
    374

    Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla Adıyaman’da Türk müfredatına göre eğitim görecek Suriyeli öğrenciler, Türk öğrencilerle okul sıralarındaki yerlerini aldı.

    Milli Eğitim Bakanlığı genelgesiyle Suriyeli öğrenciler, Türkiye’ye ve eğitim alanında özellikle gelecek yıllarda daha fazla uyum sağlayabilmeleri adına Türk öğrencilerle aynı sınıfta eğitim alacak.

     

    Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ara sınıf eğitimlerini Suriyeli öğrenciler, Türk Müfredatına göre alacak.

     

    Adıyaman Cumhuriyet İlkokulunda okul sırasında yerini alan Suriyeli öğrencilerden bir tanesi olan ve 3 yıl önce Suriye’deki olaylardan kaçarak ailesi ile Adıyaman’a gelen Halepli 10 yaşındaki Saced El Hamad, Türk arkadaşları ile aynı sırada eğitim görecek.

     

    Suriye Yenilik Eğitim Kültür Dernek Başkanı Amer Alnmr, yaptığı açıklamada, kendisinin 3 yıldır Adıyaman’da Suriyelilerin eğitimi üzerine çeşitli çalışmalar yaptığını söyledi.

     

    Dernek olarak eğitime önem verdiklerini ifade eden Alnmr, geçen yıl okula giden Suriyeli öğrenci sayısının 461 olduğunu bu yıl ise bu sayının artacağını beklediklerini ifade etti.

     

    Suriyeli öğrencilerin bu yıl Türk öğrenciler ile eğitim göreceğini anımsatan Amer Alnmr, şöyle konuştu:

     

    “ Bu yıl birinci sınıfa başlayacak öğrenciler Türk okullarına gidecekler. Türkiye müfredatına göre eğitim alacaklar. Suriyeli çocukların Türkiye’ye tam uyum sağlayabilmeleri adına böyle bir uygulama bu sene yapılıyor. Tabi Adıyaman’da geçici eğitim merkezleri var geçici eğitim merkezi Suriyelilere Suriye müfredatın da eğitim veriyor. Oraya 300 öğrenci kayıt yaptı”

     

    Adıyaman’da okula gitmesi gereken 2 bin öğrencinin normal şartlarda gitmesi gerektiğini ancak sadece geçen yıl 461 öğrencinin okula gidebildiğini belirten Almnr, “ Adıyaman da yaklaşık 13 bin çocuk var. Bunlardan 3 bin çocuk okul çağında bunlardan okula gitmesi gereken öğrenci sayısı ise 2 bin 500 öğrenci okula gitmeli. Şimdi eğitim üzerine çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz