Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan SANKO Holding yönetimi, kendi çalışanlarının yanı sıra 21 bini Gaziantep Valiliği’nin Gönül Seferberliği kampanyası olmak üzere Adıyaman ile Gaziantep’in, İslahiye, Nizip, Nurdağı, Araban, Yavuzeli, Karkamış ve Oğuzeli ilçelerindeki ihtiyaç sahiplerine 81 bin paket gıda yardımında bulundu.
SANKO Holding, küresel salgın sonrası çalışanlarının ekonomik sıkıntılarına çözüm amacıyla ı Türkiye genelinde istihdam ettikleri, taşeron ve stajyerler dahil 14 bini aşkın çalışanına da 1.000’er lira destek sağladı.
SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “İçerisinde bulunduğumuz hassas dönemden çıkışımız için bireysel önlemlerin yanı sıra, toplumsal dayanışmanın da gerekliliğine inanıyoruz. Her şeyi devletten bekleyerek hiçbir milletin layık olduğu değere ulaşamayacağını” dedi.
“Gün, bir olma günüdür. Sanayiciler olarak üretimi sürdürmeli ve hiçbir çalışanımızı işten çıkarmamalıyız” ifadelerini kullanan Abdulkadir Konukoğlu, müşterilerin mevcut borçlarının tamamına da ilave 60 gün vade tanıdıklarına belirtti.
Yaptıkları desteklerle yetinmediklerini vurgulayan Konukoğlu, şöyle devam etti:
“Gaziantep Valiliği’nin Gönül Seferberliği Kampanyasına 21 bin koli gıda yardımı yaptık. Ardından SANKO Holding çalışanlarının yanı sıra, Adıyaman, Gaziantep, İslâhiye, Nizip, Nurdağı, Araban, Yavuzeli, Karkamış ve Oğuzeli ilçeleri ile SANKO’nun Türkiye genelinde işletmelerinin bulunduğu merkezlerde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla valilik ve kaymakamlıklar dahil olmak üzere, bu süreçte toplam 60 bin koli gıda yardımı gerçekleştirdik.”

-Müşterisine de Esneklik Sağladı
“Bu anlayışla öncelikle, taşeron çalışanları ve stajyerler dahil olmak üzere büyük SANKO Ailesini oluşturan 14 bini aşkın mesai arkadaşımıza 1.000’er TL nakdi yardım sağladık” diyen Konukoğlu, “Müşterilerimize de bu süreçte destek olmak amacıyla Türkiye’nin ve dış ticarette pazar konumunda olan ülkelerde yaşanan sağlık kökenli ekonomik sıkıntılarına çözüm olunması amacıyla 17 Mart’ta, toplumsal duyarlılığımızın bir gereği olarak, 31 Mart’a kadar SANKO şirketlerinden yapılan tüm satışların vadelerini, ‘vade farkı ilave edilmeksizin’ 60 gün erteledik.” diye konuştu.
Abdulkadir Konukoğlu, ayrıca kurucusu olduğu ASCE İnşaat’ın da müşterilerine destek olmak için mart ve nisan taksitlerinin ödeme vadesini 60 gün ertelediğini ve bu taksitlere herhangi bir vade farkı uygulanmamasına karar verdiğini kaydetti.
– Sani Konukoğlu Vakfı
SANKO Holding, ülke ekonomisine ve istihdama sağladığı katkı yanında, topluma yaptığı hizmetleri kurumsal bir yapı altında toplamak amacıyla 1989 yılında Sani Konukoğlu Vakfı’nı kurdu.
Vakıf, 1997’de Türkiye genelinde 4.500 vakıf arasından “YILIN VAKFI” seçildi. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede, Türkiye’de en çok yardım yapan ilk 10 vakıf arasına girmiştir.
“İşin Hilesi Dürüstlüktür” ilkesini yaşam felsefesi haline getiren Vakfın kurucusu merhum Sani Konukoğlu, sağlığında yaptığı sosyal hizmetler nedeniyle Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar gereği “Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve Beratı”na layık görülmüştü.
Madalya ve Berat, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle, Mütevelli Heyet Başkan Abdulkadir Konukoğlu’na takdim edilmişti. Halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunduğu için Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na TBMM Başkanlığı’nca “Üstün Hizmet Ödülü”, Gaziantep Üniversitesi’nce “Fahri Doktora Unvanı” ve “Toplumsal Duyarlılık Ödülü”, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce de “Vakıf İnsan” ödülü verilmişti.
Öncelikli hedefi eğitim, sağlık ve gıda yardımı olan Vakıf, bugüne kadar üçü fakülte binası olmak üzere 22 okul yaptırarak, Milli Eğitim Bakanlığının hizmetine sundu. Bir sağlık kompleksi ve iki sağlık ocağı yaptırarak Sağlık Bakanlığına devretti. Gaziantep Devlet Hastanesi’ne iki koroner yoğun bakım ve bir hemodiyaliz, İnegöl Devlet Hastanesi’ne bir hemodiyaliz merkezi kuran Vakıf, çeşitli hastanelere 12 hemodiyaliz cihazı bağışında bulundu.
Yılda yaklaşık 1.500 üniversite öğrencisine karşılıksız burs veren Vakıf, her yıl ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören ihtiyaç sahibi yaklaşık 10 bin öğrenciye giyim, 10 bin öğrenciye de çantası ile birlikte kırtasiye ile yine her yıl ihtiyaç sahibi 45 bin aileye gıda yardımı gerçekleştiriyor.
Ayrıca merkezi İstanbul’da bulunan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile 1998’de yapılan protokol kapsamında; Gaziantep’te yetişkinlere verilen okuma yazma kursları 2016’ya kadar Sani Konukoğlu Vakfı’nın desteğinde sürdürdü. 1998-2016 yılları arasında 379 gönüllü öğretmen tarafından açılan 767 kursta 1003’ü erkek, 9.497’si kadın olmak üzere toplam 10.500 kişi okuryazarlık belgesi aldı.
Sani Konukoğlu Vakfı, geçen yıl Ekovitrin Medya Grubu’nun “18’inci Yılın Starları Ödülleri”nde “Yılın Vakfı” ödülüne layık görüldü.