Samsat’ta, İki Okulun Yapımı Tamamlandı

    0
    258

    Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 8 derslikli iki okul hizmete sunuldu.
    Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, Samsat ilçe merkezinde bir adet 8 derslikli merkez imam hatip okulu ile Samsat ilçesi Uzuntepe Köyünde ihtiyaca cevap veremeyecek durumda olan eski okulun yıkılarak yerine bir adet 8 derslikli okul binası yapımı işinin tamamlandığını ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildiğini belirtti.
    Samsat Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce imzalanan ve Vali Mahmut Demirtaş’ın onayladığı protokol gereği söz konusu iki okulun Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce ihale edileceğini ifade eden Kaymakam Sündük, her iki okulunda bitirilerek teknik elemanlarca geçici kabulün yapılarak, hizmete sunulmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
    Samsat ilçesindeki derslik ihtiyacının giderilmesi taleplerinin Valilikçe olumlu karşılandığını ve bu nedenle iki okul yapımı kararı ile önemli bir adım atıldığını kaydeden Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, bu okullarla eğitim kalitesinin artacağını belirtti. Sündük, “İdare olarak bizim görevimiz binaların fiziki durumlarının iyileştirilmesi, ihtiyaç duyulan araç gerecin teminin edilmesi ve eğitim için gerekli diğer koşulları yerine getirmektir. Eğitim kalitesinin arttırılması için bundan sonraki görev öğretmen ve öğrencilerimize düşmektedir. Yapılan bu iki okul ilçemizde derslik sıkıntısını önemli ölçüde tamamlamıştır. Çok önemli bir eksiğimiz kalmamıştır. Diğer okullarımızın da bakım ve onarımlarını yaptırmaktayız. Gerek yeni okulların yapılması gerekse de okullarımızın onarımlarında Sayın Valimiz başta olmak üzere katkısı bulunan bütün ilgililere teşekkür ediyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz