Samsatlı Minikler Türkiye’de Bir İlki Başardılar

    0
    223

    Türkiye’de ilk kez 4-6 yaş grubu arasındaki çocuklara yönelik olarak Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Kur’an Kursu açıldı.
    Samsat Eğitim Kültür Derneği tarafından hazırlanan ve SODES tarafından desteklenen “İlk Adım Projesi” kapsamında 17 çocuğa Kuran’ı Kerim okuma, hadis ezberleme ve İslam Ahlakı eğitiminin verildiği bildirildi.
    Samsat İlçe Müftülüğünün koordinesindeki “İlk Adım Projesi” kapsamında açılan Rabia Kuran Kursu’nun kapanış programına Adıyaman Baro Başkanı Abdullah Tel, Samsat Belediye Başkan Vekili Muzaffer Kayhan, Samsat Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Erdem, Müftü Vekili Ömer Ünsal, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Dağ, din görevlileri, eğitimciler ve çocuk velileri katıldılar.
    Muhammed Aktaş’ın okuduğu Kuran’ı Kerim ile başlayan program, Müftü Vekili Ömer Ünsal’ın açış konuşması ile devam etti. Ünsal burada yaptığı açıklamada çocuk yaşta verilen din eğitimi ve ahlak kurallarının önemine işaret ederek, projenin başarı ile yürütüldüğünü ifade etti.
    Daha sonra kürsüye gelen Dernek Başkan Vekili Bekir Aydın ise Türkiye’de bir ilk başardıklarını belirterek, 4-6 yaş gurubunda ilk kez bir Kuran Kursu açmış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydetti.
    Aydın, “Geçmiş yıllarda Kuran’ı Kerim öğrenme yaşı 15’lerde iken günümüzde yaş sınırı kaldırılmıştır. Bu durumu değerlendirerek 4-6 yaş grubuna yönelik olarak Kuran Kursu açma projemizi SODES’e sunduk. Projemiz kabul gördü. Bu anlamda başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen her kese teşekkür ediyoruz. Kuran öğretimi yanında ahlak kuralları, sosyal yaşam ve kreş hizmeti sunduk. Projemizi bundan sonra da devam ettirme gayreti içerisinde olacağız” dedi.
    Projenin tanıtım sunumundan sonra minik çocuklar ezbere kısa sureler, hadisler, ilahi ve marşları seslendirdiler. Etkinlikleri ile gönülleri fetheden çocuklara birer adet bisiklet hediye edilmesi ile program sona erdi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz