“Öztürk’ü İntikam Almaya Değil, Hizmet Etmeye Davet Ediyoruz”

    0
    205

    Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, Besni’de gazetecilere yaptığı açıklamada, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk’e tepki gösterdi. 
    Doğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk’ün göreve gelir gelmez, intikam güdüsüyle hareket edip seçimlerde kendisi için çalışmayan, diğer partiler için çalışan esnaflar üzerinde belediyenin gücünü kullanarak baskı uyguladığını görüyoruz ve duyuyoruz. Bu çok ciddi bir sorundur. Belediye Başkanı kişisel hırsları ve menfaatleri uğruna belediyenin gücünü kullanmamalıdır. Belediye kamu gücüdür, hizmet etmek için vardır. Yerel yönetimler çok önemlidir ve bire bir vatandaşa hizmet götürmesi gereken en önemli kurumlardır. Belediyeler halkın iradesiyle seçilir. Belediye başkanları ve onların temel görevleri, halka hizmet etmek olmalıdır. Ama maalesef görüyoruz ki, yaklaşık 3 ay önce göreve gelen Sayın İbrahim Öztürk, bu üç ay içerisinde hizmet üretmek yerine, vatandaştan intikam almak, vatandaşı bezdirmek, vatandaşın işine taş koymak gibi amaçları olan çabalar içerisinde. Bu konuda Besni kamuoyu ve Besnili vatandaşlar çok rahatsızlar.
    Biliyorsunuz Besni’de özel bir şirket tarafından işletilmekte olan reklam amaçlı bilboardlar vardı. Bu işletmeyi yürüten şirkete karşı bir hırsla mücadele edilip, gidip kepçelerle bilboardların sökülmesi ve sözleşmesinin hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde fesih edilmesi kamuoyunda çok ciddi tepkilere neden oldu. Öğrendiğimiz kadarıyla bilboard ihalesi kendisi tarafından yaklaşık 7 yıl önce özel bir şirkete verilmiş. Madem yanlışlık vardı ihale neden yapıldı? Buradan anladığımız kadarıyla yapılanların siyasi bir karar olduğu apaçık ortadadır. Bizde bu konuda kesinlikle rahatsızlığımızı dile getiriyoruz. Ana Muhalefet Partisi olarak, Besni Belediye Başkanı Sayın İbrahim Öztürk’ü sağduyulu davranmaya ve vatandaşından intikam almaya değil, vatandaşa hizmet etmeye davet ediyoruz. Umarız bu çağrımıza kulak verir ve sağduyulu bir şekilde belediye başkanının asli görevi olan vatandaşına hizmet amacına döner” dedi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz