Organik Besni Üzümü Sergi Alanları Yerinde Görüldü

    0
    365

    Besni ilçesinde üretilen Organik Besni üzümü denetlendi.

     

    Kalkınma Bakanlığı İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından yüzde 75 hibe destekli yürütülen “Organik Besni Üzümünün Markalaşması Projesi” kapsamında yapılan faaliyetleri yerinde görmek ve bir takım teknik incelemelerde bulunmak üzere Kalkınma Bakanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü uzmanları, İpekyolu Kalkınma Ajansı yetkilileri, Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ve Kalkınma Ajansının Adıyaman temsilcileri ilçede bir takım ziyaretlerde bulundular.

     

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde projenin yürütülmesi aşamaları hakkında genel bir değerlendirme toplantısının ardından proje kapsamında kurulan “Besni Organik Meyve Üreticileri Birliği” ziyaret edilerek, birlik çalışmaları hakkında bilgiler alındı.

     

    Daha sonra Besni üzümünün yoğun olarak yetiştirildiği ilçeye bağlı Çorak köyüne gidilerek, Organik Besni Üzümü doğal sergi alanlarında görülerek bağ hasadına eşlik edildi.

     

    Besni İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kösekul, yaptığı açıklamada, “İlçemiz genelinde yaklaşık 28 bin dekar alanda üzüm yetiştiriciliği yapılmakta olup bunun 5 bin 400 dekarı kurutmalık Besni çeşididir. Bunun da tamamı organik olarak yetiştirilmekte olup, Organik Besni Üzümü yetiştiriciliği yapılan 4 bin 400 dekar alan ise 3 yıllık geçiş sürecini tamamlayarak organik sertifikasını almış durumdadır. Besni ile özdeşleşmiş bu Besni Üzümü çeşidinin üretimini daha da yaygınlaştırmak ve pazarlama olanaklarını genişletmek, ulusal ve uluslararası pazarlarda organik bir marka olarak tanınması amacı ile yürüttüğümüz bu projemizin faydalı olmasını temenni eder tüm çiftçilerimizin emeklerinin karşılık bulması ürünlerinin bereketli olmasını temenni ederim.” dedi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz