Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’dan 23 Nisan Mesajı

0
46

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 104. yıldönümü” vesilesiyle bir mesaj yayımladı.
Müdür Tosun mesajında şu ifadelere yer verdi; “Sevgili Öğrencilerimiz, Kıymetli Öğretmenlerimiz, Değerli Velilerimiz ve Mesai Arkadaşlarım,
Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, milli egemenliğin ilan edildiği ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu anlamlı günde, 104 yıl önce atılan bu tarihi adımın gururunu yaşıyor ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz.
23 Nisan, bir milletin dirilişinin ve egemenliğinin simgesidir. Bu kutlu gün, milli birlik ve beraberliğimizin en güçlü göstergesidir. Bugün, istiklal ve hürriyet meşalesini yakan atalarımızın izinden giderek, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma azim ve kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz.
Bu vesileyle, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın bayramını da en içten dileklerimizle kutluyoruz. Onlar, bizim en büyük umudumuz ve gurur kaynağımızdır. Çocuklarımızı, milli ve manevi değerlere bağlı, bilgiye dayalı ve üretken bireyler olarak yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Onları, sevgi dolu ve güvenli bir ortamda yetiştirerek, barış ve huzurlu bir dünyaya katkıda bulunacak bireyler olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir.
Ancak unutmamalıyız ki, dünyanın birçok yerinde hala savaş, yoksulluk ve ayrımcılık gibi sorunlarla boğuşan milyonlarca çocuk var. Filistin’den Doğu Türkistan’a kadar birçok bölgede, masum çocuklar zulüm ve şiddete maruz kalıyor. Bu durum, hepimizi derinden üzüyor ve vicdanımızı sızlatıyor.
Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, tüm dünyadaki çocukların da en az bizim çocuklarımızın olduğu kadar özgür ve mutlu bir şekilde bu günü kutlayabilmelerini diliyoruz. Onların masum gülüşlerini ve neşeli seslerini her köşede duymak en büyük arzumuzdur.
23 Nisan, sadece kutlama günü değil, aynı zamanda sorumluluk alma günüdür. Bu anlamlı günde, çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakmak için üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde olmalıyız. Onlara sevgiyi, barışı ve hoşgörüyü aşılayarak, daha aydınlık bir gelecek inşa edebiliriz.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Çocuklarına bayram hediye etmiş bir milletin ferdi olmanın gururuyla, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz