Meydanda Kitap Okudular

    0
    281

    Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencileri, “Aydınlık Yarınlar İçin” sloganıyla birincisi düzenlenen “Uluslararası İlişkiler Topluluğu (UİT) Kitap Okuma Günleri”nde bir araya geldi.

    Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okumanın önemine işaret etmek amacıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönülü de destek verdi. Etkinlikte personel ve öğrenciler açık alanda kitap okudu.

    ADYÜ Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından tertip edilen etkinlikte kitap okumayla ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü; toplumumuzun genel olarak kitap okumaması nedeniyle dünyadaki toplumlar ailesinde kendisine üst sıralarda yer bulamadığını söyledi. Okumanın önemini belirten Gönüllü; analiz ederek ve ihtiyaca yönelik okumanın gerekliliğini vurgulayarak yalnızca eğitim-öğretim için değil, dünyayı anlamak, geçmişi bilmek ve geleceğe güven verebilmek için kitap okumanın şart olduğunu ifade etti.

    Prof. Dr Gönüllü, konuşmasına şöyle devam etti: “Toplumumuzun okuma alışkanlığı kazanması ve okumayı bir ihtiyaç olarak hissetmesi bu konudaki eksikliğimizin giderilmesi çok önemlidir. Okumayı toplumumuzda aslında bir ihtiyaç haline getirmemiz gerekiyor. İlköğretimde öğretmenlerin ailede de ebeveynlerin çocukları kitap okumaya teşvik etmesi gelecek kuşakların bu alışkanlığı kazanmasında çok önemlidir. Bu konuda toplumun tümünü hedef olarak seçmemiz gerekiyor. Aksi takdirde çok bekleriz ve beklerken de kayıplar vermeye devam ederiz.

    Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi’nde ciddi miktar ve kalitede kitabımız var. Kitap sayımızı gün geçtikçe artırıyoruz. Öğrencilerimizin farklı türden kitaplar okumasını ve her yaklaşımı bilmelerini istiyoruz. Farklı yaklaşımları bilmediğiniz zaman olaylara dar kalıplarla bakarsınız, farklılıkları göremezsiniz. İnsan beyninin sürekli gelişmesi gerekiyor. Çok okumamız, düşünmemiz ve gözlem yapmamız gerekiyor. Sadece kitaplara bakmak değil, hayatı da iyi gözlemlememiz gerekiyor. Bunun parçalarından biri de kitap okumaktır. Kitap okumayı bırakmamalıyız. Bugünkü etkinliğimizin toplumumuzun okuma alışkanlığı kazanmasına katkıda bulunmasını temenni ediyor, öğrencilerimizin sergiledikleri örnek davranışın daha da yaygınlaşmasını diliyorum.”

    Öğrenciler ise, kitap sevgisinin kazanılmasında bu tür etkinliklerin önemli rol oynadığını dile getirerek Rektör Gönüllü’ye destekleri için teşekkür ettiler.Meydanda Kitap Okudular 1

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz