Mehmet Erdemoğlu Dualarla Anıldı

    0
    366

    Erdemoğlu Holding Onursal Başkanı ve Merinos Halı’nın Kurucusu Merhum Mehmet Erdemoğlu vefatının 9. Yılında dualarla anıldı.

    1999 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Şükran Plaketi verilen ve 2006 yılında TBMM tarafından üstün hizmet ödülü alan Erdemoğlu Holding Onursal Başkanı Merhum Mehmet Erdemoğlu Gaziantep Asri Mezarlığında düzenlenen törenle mezarı başında anıldı.

    Düzenlenen törene Erdemoğlu Ailesi ve çalışanları, Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Gaziantep ve Besni protokolünden çok sayıda kişi, STK Temsilcileri, Kurum ve Daire Amirleri ile vatandaşlar katıldı.

    Anma töreninde konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, şunları kaydetti:

    “Sevgili Babacığım, yine tüm ailenle, akrabalarınla, hemşerilerinle, dostlarınla ve sevenlerinle huzurundayız. Bizlere öğrettiğin yaşam ilkelerinden ve insanlara saygılı olma felsefenden asla taviz vermeden görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Bir yıl önce başladığımız Besni İlçemizdeki Mimarlık Fakültesi binasının inşaatı devam ediyor. Bu fakülte hayalini biraz genişlettik. Çünkü bugün hayatta olsaydın sende Besni’de üniversite olsun isterdin. Bizde Besni ilçemizde fakülte yetmez üniversite olsun istedik. Bu konuyla ilgili YÖK Başkanı ile görüşüldü. Şimdi Milli Eğitim Bakanımızla görüşülecek. İzinleri alırsak Besni ilçemizde üniversiteyi kurmak istiyoruz. Kuracağımız üniversite 5-6 fakülteli olsun istiyoruz. Bunun 2-3 tanesini biz ve Besnili hemşerilerin birlikte yapacağız. 3 tanesini de devletimiz yapsın istiyoruz. İnşallah bunu da başarmak istiyoruz. Gerekli izinleri alabilirsek 2-3 yıl içerisinde Besni Mehmet Erdemoğlu Üniversitesini eğitime açmayı planlıyoruz”

    Erdemoğlu, şöyle devam etti:

    “Ayrıca Besni ilçemizde başlattığımız “Yeşil Besni için tüm Besnililer El Ele”  kampanyamız da devam ediyor. Önümüzde ki yıl bu kampanyayı hızlandıracağız. Yine Besni ilçemizde kurmuş olduğumuz iplik fabrikasında yaklaşık 350 kişi çalışıyor. Önümüzde ki yıl kapasiteyi artırıp çalışan sayısını 700 kişiye çıkacağız. Bildiğin üzere Gaziantep ilimizde sevgili eşin, hayat arkadaşın adına bir cami yaptıracaktık. Çok şükür bu yıl temelini attık, inşaatı devam ediyor. Bu cami şuanda Gaziantep ilimizin en büyük camisi olacak. 3500 kişi kapalı, 1500 kişi açık alan olmak üzere 5000 kişilik bir cami yaptırıyoruz. Bu cami inşaatında Kuran Kursu bölümleri, taziye evleri de yaptıracağız. Yani kısaca ibadet Külliyesi gibi olacak. Bizler senin çizdiğin yolda çalışmaya ilçemize, ilimize ülkemize ve milletimize faydalı olmaya çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bizlere öğretmiş olduğun felsefe de, çok çalışarak başarılı olmak zorundayız. Ancak ve ancak başarılı olur isek ailemize, akrabalarımıza, hemşerilerimize, ülkemize ve milletimize faydalı olabiliriz. Başarıya ulaşmak için hak, hukuk, adalet ilkelerine bağlı kalarak kimseyi incitmeden zarara uğratmadan başarılı olma ilkelerinden taviz vermeden başarıyı yakalama bilincindeyiz. Tüm ailen adına bu felsefenden asla taviz vermeyeceğimize devam edeceğimize ant içiyoruz”

    Burada yapılan törenin ardından yine aynı gün yatsı namazı sonrası Besni Mehmet Erdemoğlu Camisinde, merhum Mehmet Erdemoğlu anısına mevlit okutuldu.

     

    -BİLGE ADAM MEHMET ERDEMOĞLU KONULU ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI SONUÇLANDI

    Adıyaman İli Besni Kaymakamlığı tarafından lise ve dengi okullara yönelik “Bilge Adam Mehmet Erdemoğlu” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

    Törene Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya. Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve davetliler katıldılar. Törende ayrıca Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya tarafından Besni ilçesine katkılarından dolayı ı Erdemoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu’na ve Merinos Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu’na plaket takdim edildi.

    Besni Kaymakamlığı tarafından lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik yapılan “Bilge Adam Mehmet Erdemoğlu” konulu yarışmada ilk üçe giren öğrencilere düz enlenen törenle başarı plaketleri verildi. Dereceye giren öğrenciler Erdemoğlu ailesi tarafından altın ve hediyelerle ödüllendirildi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya “Bazı insanlar vardır ki dünyadan ayrılışları insanlık için bir hüzündür, üzüntüdür. Ve bu insanları zaman, mekân hiç eksiltmez, aradan yıllar geçse de unutulmaz, kalplerde taptaze yaşarlar. Çünkü kalplere ve insanlığa ışık saçmış, kazandırdığı rızkı hep insanlarla paylaşımı, veren elin alan elden üstün olduğunu yaşayarak göstermiş, inandığı kaidelere sözde değil özde bağlı olmuş bizlere yaşayarak göstermiştir. İşte Mehmet Erdemoğlu’da hayata ve insanlara böyle bakmış, bizlere örnek bir hayat sergilemiş, yüreklerimizde yıllarca unutulmayacak örnek bir yaşam bırakmıştır. Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun en önemli ilkesi olan “Servetin sınırı yoktur mükafatı vardır” sözünün hayat bulduğu Besni ilçemiz başta olmak üzere Gaziantep’ten Van’a kadar memleketin her köşesine yaptırdıkları camiler, yurtlar, sağlık ocakları, taziye evleri, okullar, eğitim bursları ve istihdam olanakları ile tanımanın mutluluğu içerisindeyim” dedi.

    Bilge Adam Mehmet Erdemoğlu konulu şiir ve kompozisyon yarışmasına ilçe merkezi ve köyler dahil 16 liseden 316 başvuru yapıldığı ve Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan üst jüri tarafından değerlendirme yapıldığı bildirildi.

    Değerlendirme sonucunda kompozisyon dalında dereceye giren Hicabi Yiğit birinci, Gülçin Muslu ikinci ve Halil İbrahim Özal üçüncü oldular. Şiir dalında  Elif Nur Yıldırım birinci, Yaren Arık ikinci  ve Fatma Coşkun üçüncü oldular. Erdemoğlu Holding toplantı salonunda düzenlenen törende dereceye giren öğrenciler plaket, birer altın ve hediyelerini aldılar.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz