Kırsal Kalkınma’ya 44 Milyonluk Destek

    0
    264

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’na Adıyaman’da tarım sektörü ile iştigal eden yatırımcıların hazırladığı 61 adet proje uygun görülerek 43 Milyon 896 Bin 426 TL’lik destek almaya hak kazandı.
    Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğe müracaat eden yatırımcıların projelerinin sonuçlandığını açıkladı.
    9. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında Adıyaman’da 61 adet ekonomik yatırım projesinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygun görülerek yaklaşık 44 Milyon TL’lik bir destek almaya hak kazandığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bu program çerçevesinde, proje sahiplerinin 5 Haziran 2015 tarihine kadar hibe sözleşmesi öncesi gerekli yasal belgelerini tamamlayarak İl Müdürlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir. Yapılacak hibe sözleşmesi sonrası proje sahipleri yatırımlarına başlayabilecektir. Tarım kenti olan Adıyaman’da kırsaldaki kalkınma büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle uygun görülerek destek hak almaya kazanan bu projeler, kırsal alanda alternatif gelir kaynakları oluşturarak, ilimizin tarım potansiyelini harekete geçirecek ve insanlarımızın refah seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunacaktır”dedi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz