İl İstihdam Toplantısı Yapıldı

    0
    364

    İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı ilk toplantısı Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi.
    Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Tatar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan ve diğer ilgililer katıldı.
    Toplantıda, kadın istihdamına büyük önem verdiklerini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “2013 yılında açılan 392 adet İşgücü Yetiştirme Kursuna Adıyaman’da bin 523’ü erkek ve bin 889’i kadın olmak üzere toplam 3 bin 412 kişi katılmıştır. Açılan kurslardan yararlananların yüzde 55’i bayandır. Bu da, kadın istihdamına ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir” dedi.
    2013 yılında Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında 49 adet projede 900’ü erkek ve 600’ü kadın olmak üzere toplam bin 500 kişinin 9 ay süreyle istihdam edildiğini kaydeden Vali Demirtaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:
    “Gerçekleştirilen projelerde hem niteliksiz iş gücüne geçici istihdam sağlanmış hem de projelerin yürütüldüğü kamu kurumlarının toplum yararına olan hizmetlerine önemli katkı sağlandığı gözlenmiştir. İşgücü Piyasası Araştırma sonuçlarına göre temininde güçlük çekilen mesleklerde, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararları doğrultusunda açılan kurslarla nitelikli işgücü ihtiyacının giderilmesine önemli katkı sağlandığı düşünülmektedir. 2013 yılında, Kurs ve Toplum Yararına Programlar toplamında gerçekleştirilen 441 faaliyete 4 bin 912 kişi katılmış olup toplam bütçe tutarı 14 milyon 855 bin TL’dir. İşgücü piyasası analiz raporu verileri de dikkate alınarak hazırlanmış olan 2014 Yılı İşgücü Eğitim Planı kapsamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce yıl içerisinde birçok dalda ‘Mesleki Eğitim Kursu’ düzenlenmesi planlanmıştır. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze mesleki eğitim faaliyetleri için yeni yılda 7 milyon 500 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenek öncelikle, işletmelerde istihdam garantili işbaşı mesleki eğitim kursları için harcanacaktır.”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz